Opinie

Troonrede

Ir. W. Rooberg Druk, druk, deze week. Bijna teveel voor een gewone wetenschapper. Afgelopen dinsdag waren er zelfs twéé troonredes. Een in de Ridderzaal en een op het hoofdgebouw van de TU.

Was Hare Majesteit minzaam juichend, de toon van de toespraak van het college voor de verzamelde staf was dat helemaal niet. Het mag dan goed gaan met de BV Nederland, maar met de TU gaat het nog niet naar wens. Er is nog maar weinig tastbaars den volke te tonen. Dat gaat veranderen. De clusterdiensten zullen een uitweg bieden voor de stagnatie. Zo midden 1998 weten wij hoe alles eruit moet zien. En in het academisch jaar 1999-2000 zal de nieuwe wereld een feit zijn. In naam en plaats dan, want in aantallen zullen er nog evenveel mensen aan het werk zijn om deze TU te laten draaien. Evenveel, maar anderen. Want geheel in het teken van de voorbije tijd verlaat veel talent en ervaring de TU. De teneur van de rede was, althans zo kwam het over, dat het allemaal wel beroerd gaat, maat dat er HOOP is. Leve de koningin.

Druk, druk, deze week. Bijna teveel voor een gewone wetenschapper. Afgelopen dinsdag waren er zelfs twéé troonredes. Een in de Ridderzaal en een op het hoofdgebouw van de TU. Was Hare Majesteit minzaam juichend, de toon van de toespraak van het college voor de verzamelde staf was dat helemaal niet. Het mag dan goed gaan met de BV Nederland, maar met de TU gaat het nog niet naar wens. Er is nog maar weinig tastbaars den volke te tonen. Dat gaat veranderen. De clusterdiensten zullen een uitweg bieden voor de stagnatie. Zo midden 1998 weten wij hoe alles eruit moet zien. En in het academisch jaar 1999-2000 zal de nieuwe wereld een feit zijn. In naam en plaats dan, want in aantallen zullen er nog evenveel mensen aan het werk zijn om deze TU te laten draaien. Evenveel, maar anderen. Want geheel in het teken van de voorbije tijd verlaat veel talent en ervaring de TU. De teneur van de rede was, althans zo kwam het over, dat het allemaal wel beroerd gaat, maat dat er HOOP is. Leve de koningin.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.