Campus

Time Out – Muzikaal karton

Zes bands en dj’s strijden donderdagavond in Speakers om de tot nu toe enige twee vaste plekken op het IO-festival. Misschien is het maar goed ook dat studievereniging i.d. nog geen namen rond heeft voor het jaarlijkse IO-festival op 18 juni.

Strijden tegen je gelijke is te overzien, knokken voor een plek in een line-up vol grote namen (in voorgaande jaren traden onder anderen Green Lizard, Benny Rodriguez en Nobody Beats the Drum op), is een stuk zenuwslopender. Gelukkig houdt de jury er tijdens de contest in Speakers een los beleid op na: het gaat in de eerste plaats niet eens om de muzikale kwaliteit, maar vooral om de sfeer die de bands en dj’s neerzetten. “Daarom laten we het publiek meestemmen”, zegt Tal Amram, derdejaars student IO en voorzitter van de IO-Festivalcommissie. “Het gaat er echt om in hoeverre de artiesten het publiek uit haar dak laten gaan. Het IO-Festival draait nu eenmaal vooral om de sfeer.”
Deelnemers aan de contest zijn de bands Ignite The Flare, Adam Hoek en Me Like You en dj’s A.Ka, Savox & Soyaman en Jackmatic. Tijdens het festival treden de winnaars op tegen een decor van kartonnen dieren, onder het thema ‘Cardboard strikes back’. “Een knipoog naar het knip-en-plak-imago van industrieel ontwerpen”, lacht Amram, niet vies van wat zelfspot. Nu maar hopen dat de artiesten daar precies hetzelfde over denken. Want Ignite The Flare in een kartonnen decor zetten, dat is natuurlijk vragen om problemen. Of vuurwerk, natuurlijk.

IO-festival Band- en Dj-contest. Donderdag 1 april om 20.30 uur in Speakers. Entree gratis, bier € 1,50.
www.speakers.nl

Wat is de oorsprong van het leven? Waarom sterven soorten uit? En wat doet planten klimmen? Op die uiteenlopende vragen probeert de tentoonstelling Darwin’s Quest 2009 antwoord te geven. De expositie, met grote posters in de orangerie van de Botanische Tuin, opent zaterdag om 15.00 uur. Het volgens samensteller ir. Bertus van der Meijden ‘uiteraard inclomplete overzicht van Darwins werk’ is tot 26 oktober te zien.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.