Campus

Thaise salade

Wat houdt de Nederlandse zomer in: een loden lucht en regen, regen, regen. Dan droom ik graag weg naar warmere oorden, zoals het mooie Thailand.

Nodig: mes; ovenschaal; schalen; snijplank; grillpan.

Ingrediënten: vissaus; limoen; sesamolie; chilipepers; suiker (bruin); koriander; munt; glasnoedels; pindanoten; wortel (geraspt); gember; knoflook; kippendij; ijsberg of romanasla; pinda’s.
Let op, er staan geen hoeveelheden bij, doe dit naar eigen smaak.

Doe de sesamolie, vissaus, suiker, limoensap, fijngesneden gember, knoflook en chilipeper in een schaal en balanceer naar smaak. Thais eten gaat allemaal om de balans tussen zoet, zuur, zout en pittig, dus mik hier ook op. Als je tevreden bent, kun je de kip erbij doen. Laat deze marineren voor ten minste een uur, maar niet langer dan drie uur.

Bereid de glasnoedels zoals aangegeven op de verpakking, meestal is dit niks anders dan even weken in bijna kokend water. Laat de noedels uitlekken en breng op smaak met een beetje sesamolie.

Rooster de pinda’s in een pan en houd ze apart. Snij een chilipeper fijn en meng deze met limoensap, vissaus en sesamolie tot een dressing. Doe er op het laatste moment een beetje fijngesneden koriander bij.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de grillpan op een hoog vuur, haal de kippendij uit de marinade en grill tot de kip een mooi korstje heeft en wat grillstrepen. Afhankelijk van de grootte van de dij, moet je deze nog 5 tot 10 minuten nagaren in de oven.

Snijd de sla en meng deze met de dressing en de geraspte wortel in een schaal. Leg eerst de noedels, dan de salade en vervolgens de kip op het bord en maak af met geroosterde pinda’s. Eet smakelijk!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.