Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

Het ultieme excuus om je vakken niet te halen: de 35ste editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam gaat deze woensdag van start. Gedurende twaalf festivaldagen presenteren honderden filmmakers in meer dan twintig bioscoopzalen in het centrum van Rotterdam nieuwe films van over de hele wereld.

Niet alleen de films zijn de moeite waard, ook de sfeer is bijzonder gezellig vanwege alle jonge en artistieke types die erop af komen. Als student kun je bovendien extra voordelig een Tijgerpas aanschaffen, zodat je nog maar vijf euro voor een filmkaartje betaalt. Het festival wordt geopend met de Europese première van ‘Heart, Beating in the dark’ van de Japanse regisseur Nagasaki Shunichi, die deze avond aanwezig zal zijn. Op deze eerste festivaldag wordt ook ‘Brokeback Mountain’ vertoond. Deze spraakmakende homowestern werd in Los Angeles bekroond met vier Golden Globes en belooft daarmee een onherroepelijke Oscarwinnaar te worden. Het complete festivalprogramma is vanaf deze donderdag beschikbaar, maar je kunt je alvast verheugen op toppers als ‘Alle hoogtepunten van 10 jaar Nacht van de wansmaak’ en het programma ‘Hot Spots’ in Off_Corso. Bijna iedere festivaldag draait hier tussen 16.00 en 23.00 uur een opwindend programma van muziek, performance, beeldende kunst, gastronomie, nieuwe media en natuurlijk film uit de lokale kunstscenes van Johannesburg, Vilnius en Mexico City.

Voor de nieuwste generatie stand-uppers kunnen cabaretliefhebbers aanstaande woensdag terecht in Theater Diligentia: de vijf overgebleven finalisten van de Culture Comedy Award 2005 komen in Den Haag hun kunsten laten zien.

www.iffr.nl

www.theater-diligentia.nl

Het ultieme excuus om je vakken niet te halen: de 35ste editie van het Internationaal Film Festival Rotterdam gaat deze woensdag van start. Gedurende twaalf festivaldagen presenteren honderden filmmakers in meer dan twintig bioscoopzalen in het centrum van Rotterdam nieuwe films van over de hele wereld. Niet alleen de films zijn de moeite waard, ook de sfeer is bijzonder gezellig vanwege alle jonge en artistieke types die erop af komen. Als student kun je bovendien extra voordelig een Tijgerpas aanschaffen, zodat je nog maar vijf euro voor een filmkaartje betaalt. Het festival wordt geopend met de Europese première van ‘Heart, Beating in the dark’ van de Japanse regisseur Nagasaki Shunichi, die deze avond aanwezig zal zijn. Op deze eerste festivaldag wordt ook ‘Brokeback Mountain’ vertoond. Deze spraakmakende homowestern werd in Los Angeles bekroond met vier Golden Globes en belooft daarmee een onherroepelijke Oscarwinnaar te worden. Het complete festivalprogramma is vanaf deze donderdag beschikbaar, maar je kunt je alvast verheugen op toppers als ‘Alle hoogtepunten van 10 jaar Nacht van de wansmaak’ en het programma ‘Hot Spots’ in Off_Corso. Bijna iedere festivaldag draait hier tussen 16.00 en 23.00 uur een opwindend programma van muziek, performance, beeldende kunst, gastronomie, nieuwe media en natuurlijk film uit de lokale kunstscenes van Johannesburg, Vilnius en Mexico City.

Voor de nieuwste generatie stand-uppers kunnen cabaretliefhebbers aanstaande woensdag terecht in Theater Diligentia: de vijf overgebleven finalisten van de Culture Comedy Award 2005 komen in Den Haag hun kunsten laten zien.

www.iffr.nl

www.theater-diligentia.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.