Campus

Sterke benen

Delftse prijzen bij de kampioenschappen overdekt beachvolley en trappenlopen en een overdekte roeibak om de techniek bij te schaven.

Na twee weken lang ‘eten, drinken en op de bank zitten’ konden de voetballers van Taurus op 3 januari, tijdens het jaarlijkse Oliebollentoernooi in de zaal, hun spieren voorzichtig weer wat losgooien. Met een oliebol erbij, dat wel.

TB-student Wessel Keemink had zeker geen twee weken stilgezeten toen hij – ook op 3 januari – met zijn compagnon Sven Vismans, het favoriete duo Brouwer/Varenhorst tevergeefs bestreed in de finale van het indoor-NK beachvolley in Aalsmeer. De laatsten wonnen overtuigend met 21-14 en 21-18. “Volgend jaar gaan we gewoon weer voor goud!” meldden verliezers Keemink en Vismans niettemin opgewekt na hun tweede zilveren NK-medaille op rij.

Ruim drie weken eerder toonde Wietske Brouwer (civiele techniek) zich in Nijmegen de snelste vrouw op het onderdeel 10 verdiepingen, bij het NSK trappenlopen in de Erasmustoren van de Radboud Universiteit. Haar eindtijd: 1:06.4 minuut. Ze had al eens met haar huisgenoten voor de lol het trappenhuis van haar zeventien verdiepingen hoge flat in Delft bedwongen, maar zo’n echte wedstrijd leek haar ook wel wat. Als lid van klimvereniging SVAC Yeti van Virgiel was ze het bestijgen van hoge bergen in de Ardennen en de Alpen gewend. “Daar krijg je best sterke benen van.” Met twee treden tegelijk sprintte ze naar boven. Dat was sneller dan één tree per stap, had ze ter voorbereiding in haar eigen flatgebouw uitgeprobeerd. “Ik heb op atletiek gezeten, loop hard, kortere afstanden. De trappenloop was ook zoiets, maar dan omhoog. Ik ben van meet af aan hard gegaan, tien verdiepingen is maar een korte afstand.”

Van begin af hard gaan was absoluut ook de beste tactiek tijdens het NK indoor-roeien in Amsterdam, op 12 december. Sander van Dijk van Proteus legde de twee virtuele kilometers op de ergometer af in 6:14.3 minuten en won daarmee in de categorie lichte mannen.

Bij zijn vereniging zijn ze sowieso in hun nopjes, omdat het Plan van Aanbouw tijdens de algemene ledenvergadering van 18 december werd goedgekeurd door de leden. Niet dat ze daar ontevreden zijn met hun onderkomen langs het Rijn-Schiekanaal, maar er ontbreekt één belangrijke faciliteit naar eigen idee: een overdekte roeibak waar met een hele eerstejaarsacht gewerkt kan worden aan de techniek. ‘Tijdens de korte voorbereidingstijd van eerstejaarsachten met een onervaren groep zijn trainingen in een roeibak onmisbaar’, schrijft het bestuur. De aanbouw wordt tevens aangegrepen om een aantal andere ruimtes in clubhuis De Beuk aan te pakken.

Tips? jimmy.tigges@hetnet.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.