Onderwijs

‘Stagebegeleiding niet goed genoeg’

Eén op de vijf stagiairs heeft last gehad van pesterijtjes. Dat varieerde van roddelen tot uitschelden en machtsmisbruik. Twee tot drie procent is gediscrimineerd tijdens hun sollicitatie of stage, blijkt uit de Stagemonitor 2013.


De vacaturewebsite Studentenbureau.nl van de Laurens Simonse Groep publiceert elk jaar een monitor met ervaringen van stagiairs, bedrijven en stagebegeleiders. Ook vorig jaar gaven stagiairs al aan dat zij gepest werden.


Toch blijken studenten goed te spreken over de begeleiding op de stageplek, waar ze gemiddeld een 7,3 voor geven. De begeleiding van hun eigen onderwijsinstelling schiet echter vaak tekort en krijgt een 5,9. Twee derde van de stagebegeleiders klaagt dan ook over tijdgebrek.


Een kwart van de bedrijven laat weten geen contact te hebben gehad met de hogeschool of universiteit van de stagiair. Elf procent van de stageverleners is niet tevreden over het contact. Dertig procent is dat wel en de rest is ‘neutraal’ over de samenwerking met de onderwijsinstelling.


Het overgrote deel van de 1.204 ondervraagde studenten (83 procent) komt van het hbo en is tussen de 20 en 23 jaar oud. Volgens het bureau wonen ze verspreid over Nederland, maar is de enquête vooral veel ingevuld in Noord-Brabant, Gelderland en Noord- en Zuid-Holland.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.