Een uitgave van de Delftse Studenten Sport Federatie en het Sportcentrum in samenwerking met DeltaDeze sportinformatiekrant is een uitgave van de Delftse Studenten Sport Federatie en het Sportcentrum.
De krant is bedoeld om studenten en andere belangstellenden wegwijs te maken in het aanbod van individuele sportactiviteiten en studentensportverenigingen.
In deze krant presenteren zich de verenigingen die aangesloten zijn bij de DSSF. Wie geïnteresseerd is in een bepaalde vereniging kan contact opnemen met genoemde personen. In de OWee kan men ook bij de verenigingen langslopen, bijvoorbeeld maandag op de informatiemarkt of tijdens de sportdagen op het Sportcentrum, dinsdag en woensdag.
De Delftse Studenten Sport Federatie behartigt de belangen van 35 studentensportverenigingen en alle sportkaarthouders in Delft. Studenten betalen voor hun sportkaart honderd gulden kopen en kunnen daarmee alle sporten op het Sportcentrum beoefenen.
Het DSSF-bestuur bestaat uit vier studenten die intensief contact onderhouden met het Sportcentrum, het bestuur van de universiteit, de studentenfracties en de Nederlandse Studenten Sport Stichting. Je kunt bij ons terecht voor informatie en advies over alles wat met sport en het Sportcentrum in Delft te maken heeft. Je kunt ons bereiken op het Sportcentrum, links van de ingang, of telefonisch op het volgende nummer 787908, elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur.
Tevens verzorgt de DSSF de inschrijvingen voor de verschillende Nederlandse Studenten Kampioenschappen en andere evenementen zoals de Batavierenrace en de Lauwersloop. Informatie hierover wordt tijdig op het DSSF-bord in de hal van het Sportcentrum opgehangen.
Jop van Hattum, voorzitter / Cris Post, secretaris / Mark de Jong, penningmeester / Ronald Appel, commissaris sport
DSSF-balie Sportcentrum, Mekelweg 8, 2628 CD, Delft, tel. 015-787908 (maandag van 16.30 tot 17.30 uur)
INFORMATIE 1995-1996
Het Sportcentrum biedt u vanaf 4 september 1995 een gevarieerd sportprogramma aan t.w.:
Cursussen: bij voldoende belangstelling; volgens rooster; intekening op lijsten; geldige sportkaart nodig
Trainingen in verenigingsverband: bij voldoende belangstelling; volgens rooster; geldige sportkaart nodig
Competitie: volgens competitieschema; geldige sportkaart nodig + teamgelden
Toernooien tegen betaling en Vrij sporten: geldige sportkaart nodig en/of betaling
Kosten Sportkaart 1995-1996 :
De bijdrage voor de sportkaart 1995-1996 is als volgt vastgesteld:
-fl 100,- TU-student in het bezit van een geldige collegekaart (ook elders studerend)
-fl 165,–Personeel van de TU Delft, aio/oio, HBO-student, geen student wel lid van een studentenvereniging
-fl 395,- Derden (geen binding hebben met TU Delft)
De sportkaart is geldig voor alle onderdelen van het programma, zowel op als buiten het Sportcentrum (Brasserskade/Atletiek-Sportfondsenbad/Zwemmen).
Géén sportkaart toch tennissen!
Kosten Tenniskaarten buitenbanen
fl 200,- Zomer tenniskaart (01-04-1996/01-10-1996) fl 150,- Winter tenniskaart (01-10-1996/01-04-1996)
– fl 65,- 5-uren strippenkaart
– fl 120,- 10-uren strippenkaart
– fl 25,- 5-uren introducékaart (geldt alléén voor sportkaarthouders)
Voor informatie over het systeem van reserveren kunt u terecht bij de conciërge van het Sportcentrum, telefoonnummer 015-782443, voor langdurige contracten telefoonnummer 015-782441.
Betalingswijze: Tot 15 oktober 1995 uitsluitend door storting ofovermaking op girorekeningnummer 5289 t.n.v. Sportcentrum TU Delft. Vergeet niet de juiste naam van de sportkaarthouder te vermelden, indien de betaling wordt verricht door een ander dan de sportkaarthouder zelf (medio 15 oktober 1995 per kas/pincode). U kunt vanaf 21 augustus 1995 uw sportkaart tegen inlevering van een recente pasfoto afhalen op werkdagen tussen 10.00-17.00 uur bij de conciërge van het Sportcentrum (Bankoverschrijvingen duren soms 4 à 5 weken). Studenten dienen zich te legitimeren m.b.v. een geldige collegekaart. Gedurende de maand september kunt u ook op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond tussen 17.00-21.30 uur terecht. U dient de sportkaart, die persoonsgebonden is, bij het betreden van de accommodaties ongevraagd te tonen: zonder kaart géén toegang!
Sportbeoefening
De lessen en trainingen vinden onder leiding plaats, zoals in het rooster vermeld. Wordt in het rooster een vereniging vermeld, dan dient u lid te zijn van deze vereniging. Is er niets vermeld, dan geldt hier vrije sportbeoefening. De kortdurende cursussen Fitnesstraining, Jiu-jitsu, Karate, Tai-chi, Boksen, Schermen en Tennis zijn parallel lopend aan het studiejaar.
Tijden sportbeoefening
Maandag-Vrijdag 08.30-23.30 uur
Zaterdag 08.30-18.30 uur
Zondag 09.00-18.30 uur
Een half uur na einde sportbeoefening sluit het Sportcentrum.
Aanvragen sportbeoefening
Het is te allen tijden mogelijk faciliteiten voor sportbeoefening aan te vragen, zowel met als zonder leiding.
Buiten de aangegeven perioden kunt u sportaccommodatie huren.
Competitie
In verschillende takken van sport nemen studentensportverenigingen deel aan de competities van de sportbonden. De thuiswedstrijden vinden plaats op de accommodatie van het Sportcentrum. De verenigingen betalen daarvoor teamgelden en dragen zelf zorg voor het benodigde sportmateriaal. De competitiespelende leden van de verenigingen dienen in het bezit te zijn van een sportkaart. Uitbreiding van het aantal competitiespelende teams/verenigingen is alleen mogelijk als daarvoor accommodatie beschikbaar is.
Wedstrijden/toernooien
Het Sportcentrum organiseert diverse onderlinge toernooien en competities, zie hiervoor de publicaties in Delta, Internet, de Lichtkrant en op de publikatieborden in het gebouw.
Al of niet in samenwerking met studentensportverenigingen vindt organisatie plaats van interuniversitaire toernooien, waaronder de Nederlandse Studenten Kampioenschappen.
Ook sportverenigingen kunnen toernooien organiseren in de periode dat het Sportcentrum open is.
Afkeuring velden
Voor informatie omtrent de afkeuring van de velden kunt u gebruik maken van het informatienummer 015-782442.
Voor de onderdelen jiu-jitsu, judo, karate, boksen, kung-fu, tai-chi, jazz-ballet, klimmen, krachttraining, schermen, tennistraining en zaalvoetbal (interne competitie) verdient het aanbeveling je op te geven via een intekenlijst, dit in verband met de beperkte capaciteit. Deze mogelijkheid is er vanaf 29 augustus na 09.30 uur.
Overzicht studentensportverenigingen per tak van sport
Sport Studentensportvereniging (Gezelligheidsvereniging)
American football-Delft Dragons
Atletiek-Delvers
Badminton-Poets (SV)
Basketbal-Punch
-Saints (SV)
-Sigi (DSC)
Cricket-DSCC (DSC)
-Le Guichet (SV)
Handbal-Torius
Hockey-Dopie (SV)
-DSHC (DSC)
Honkbal-Machos (DSC)
-Met Stip (SV)
Judo, jiu-jitsu,
karate- Yoroshi
Kond.tr. roeien-Laga (DSC)
-Proteus-Eretes
Korfbal-Paal Centraal
Rugby-DSR-C (DSC)
-Thor (ook damesteams)
Schermen-Le Gascognier (DSB)
-Les Mousquetaires (SV)
-Odin (DSC)
Softbal-Machos (DSC)
-Met Stip (SV)
Tafeltennis-Bat Luck (SV)
-Odin (DSC)
Tennis-Achilles (DSB)
-DSLTC (DSC)
-LaTov (St. Jansbrug)
-Tenniphil (SV)
Ultimate Frisbee-Ultimate Frisbee
Voetbal-Ariston ’80 zaterdag competitie
-Taurus zondag competitie
Volleybal-Achilles (DSB)
-Alexo (SV)
-Ariston
-Phidippides
-Punch
-Sigi (DSC)
Waterpolo-Wave
Wielrennen-W.T.O.S.
Zaalvoetbal-Tutor
-Taurus (SV)
Zwemmen-Wave
Individuele sporten:
Aerobics / Badminton / BOMMEN (bewegen op muziek) / Boksen / Golf / Jazz-ballet / Klimmen / Ski-fitness / Tafeltennis / Tai-chi/Tai-chi zwaard / Tennis / Turnen / Yoga / Zwemmen
STUDENTENSPORTVERENINGEN
Atletiek:
De Delvers
D.S.A.V. De Delvers is de enige studenten-atletiekvereniging in Delft. Van de 110 leden zijn de meesten sprinter of lange-afstandsloper. Er is echter ook een kleine groep die aan technische onderdelen doet.
Er wordt drie maal per week getraind (ma en wo om 16.30 en vr om 17.30 uur) op een nieuwe tartanban aan de Brasserskade. Je kunt ook KNAU-lid worden zodat je mee kunt doen aan de competitie. Tevens kun je dan op de lange afstanden bij de wedstrijdlopers starten i.p.v. bij de recreanten.
Na iedere training kan er gezellig gebabbeld worden onder het genot van verse thee en speculaas. Hier houdt de gezelligheid echter niet mee op. De Delvers doen namelijk ieder jaar mee aan een aantal grote estafettes. Om te beginnen is dat de Batavierenrace; een estafette van Nijmegen naar Enschede. Maar ook London en Parijs zijn altijd weer een groot succes. Dan zijn er ook nog de verschillende Nederlandse Studenten Kampioenschappen, waar altijd een sportieve strijd gestreden wordt.
Verder organiseren De Delvers in de wintermaanden de Grote Plas Competitie in de Delftse Hout en in het voorjaar instuifwedstrijden op de baan. Hieraan kan iedereen meedoen, ook wanner je nog nooit aan atletiek hebt gedaan.
Als jij als eerstejaars meer van De Delvers wilt weten, kun je ons op de Owee-Informatiemarkt herkennen aan de blauwe truien en de geur van thee en speculaas. Spreekt dit alles je aan en wil je lid worden van deze sportvereniging, geef je dan op bij De Delvers. Dit opgeven kun je doen door te bellen naar Mandy (015-619550) of naar Roald (015-613026). Je kunt natuurlijk ook voor informatie bellen. Uiteraard ben je van harte welkom als je naar de training wil komen kijken of als je een paar keer mee wil trainen om een indruk te krijgen van het Delvers atletiekgebeuren.
Basketbal:
Saints
In 1986 werd de S.V.B.V. Saints, voluit Sanctus Virgilius Basketbal Vereniging Saints, opgericht. Sinds haar oprichting is Saints gegroeid naar wat zij nu is: een vereniging met een kleine honderd leden. Van deze leden is op het moment ongeveer de helft actief in de regionale competities. Saints draait hierin namelijk mee met drie herenteams en twee damesteams. De competitiewedstrijden vinden, gemiddeld één keer in de twee weken, op zaterdag plaats, bij thuiswedstrijden in het Sportcentrum van de TU.
Om één of meerdere van het beperkte aantal promotieplaatsen af te dwingen (dit jaar is één Saints-team hierin geslaagd, terwijl de andere teams zich in hun klasse wisten te handhaven) heeft Saints de beschikking over een professionele trainer. Deze neemt zowel de competitie spelende als de niet competitie spelende Saints-leden elke week onder handen. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de spelers die al jaren gebasketbald hebben, maar uiteraard ook aan diegenen die hooguit op school wel eens een balletje gegooid hebben en de beginselen van het basketbal goed onder de knie willen krijgen.
Maar Saints is meer dan alleen trainen en competitiewedstrijden spelen. Een belangrijk aspect van de vereniging zijn namelijk de verschillende activiteiten die jaarlijks door en voor de leden georganiseerd worden. Zo is er een eerstejaars-toernooi, een bezoek aan de Haarlemsebasketbalweek, een streetball-toernooi, een Saints-diner, verschillende borrels en het Saints Taurus International Tournament, dat samen met Sanctus Virgilius Voetbalvereniging Taurus in de eerste week van mei georganiseerd wordt en altijd studenten uit alle hoeken van Europa naar Delft trekt. Bovendien worden (studenten)toernooien in andere steden bezocht.
Kortom: Als je lid wordt van Virgiel en je wilt iets aan sport blijven/gaan doen, dan is Saints zeker de ondervereniging die bij je past als je denkt dat je sport op laag of hoog niveau kunt combineren met een heleboel gezelligheid.
Als je meer wilt weten, kom dan langs op de infomarkt of spreek een Saints-lid aan op Virgiel.
Basketbal:
Sigi
Ondervereniging Sigi van het Delftsch Studenten Corps heeft twee heren- en één damesteam die zich met basketbal bezighouden, en twee heren- en één damesteam die met volleybal bezig zijn. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden op de Sportstichting, zijn er basketbaltournooien en outdoor volleybaltoernooien in heel Nederland. In de zomer worden er strandvolleybaltoernooien op Scheveningen georganiseerd. Fanatisme en gezelligheid komen bij deze ondervereniging samen!
Diversen:
Odin
Bij Odin, een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, zijn de volgende sporten verenigd: judo, hardlopen, schermen, gewichtheffen/krachttraining, wielrennen en tafeltennissen. Bij veel van deze sporten wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden op de Sportstichting.
Activiteiten gedurende het jaar zijn onder andere ‘De sterkste man van de Zaak’ (gewichtheffen) en ‘De sterkste arm van de Zaak’ (handje-drukken) en vele toernooien. Een veelzijdige ondervereniging dus!
Tijdens de OWee zal er een scherm-stunt en een handje-drukwedstrijd zijn op de Sociëteit. Wees erbij!
Hockey:
Dopie
S.V.H.C. Dopie is de hockeyclub van studentenvereniging Virgiel. Dopie is, in verenigingsjargon, een ondervereniging van Virgiel. Daarenbove is Dopie een ‘gewone’ zelfstandige bij de KNHB aangesloten hockeyclub en alle teams spelen derhalve in de reguliere competitie.
Het afgelopen jaar kwam het daarin uit met tien heren- en vier damesteams op verscheidene niveaus. Het eerste herenteam miste op een haar na promotie naar de eerste klasse, heren twee speelt al enige jaren in de res. eerste klasse. De beste dames zijn in opmars en beschikken met ingang van komend seizoen net als de heren over een professionele trainer/coach, die ze in één tot twee jaar naar de tweede klasse brengen moet. Natuurlijk is Dopie nog altijd een studentenhockeyclub en staat bij deze teams na de wedstrijden de gezelligheid voorop. Keizeren (Triest? Lachû!) bij burgerclubs na uitwedstrijden en leuke tegenstanders hier mogen de geur van onze indrukwekkende sociëteit, waar Dopie op zondag zijn eigen bar heeft, opsnuiven.
Naast de heel fanatiek en serieus spelende teams, zijn er de laagst spelende teams, welke wat meer met de Franse slag naar het veld gaan en bij wie de gezelligheid sowieso op de eerste plaats staat. Moederziel alleen staan ze zeker niet, àlle teams krijgen training. Bovendien zijn de, zeker wat lagere, teams voldoende groot (15-16 pers.), zodat je eens een weekend, als je wilt, niet hoeft te spelen. Thuiswedstrijden worden afgewerkt op de twee kunstgras- en drie grasvelden van het Sportcentrum, welke gedeeld worden met een andere studentenhockeyclub.
Omdat hockeyen betaalbaar voor ieder moet zijn, wordt de Dopiecontributie zeer laag gehouden: voor honderd piek kun je je Dopiaan noemen. Wel moet je begrijpelijkerwijs lid van Virgiel worden, maar de KMT is voor Dopianen-in-de-dop (en voor iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is) een makkie. Je ontmoet er immers je toekomstige Dopievriendjes!
Als je eenmaal die stap gezet hebt, kun je het Dopiegevoel tot je laten komen. We zijn zeker niet de grootste, burgerlijkste familie van Nederland, wel krijg je dat speciale Dopiegevoel, zodat je je meteen thuis voelt tussen je teammakkers, als je het (kunst)gras onder je voeten voelt en hoort kraken, het Dopielied inzet, het glas heft en in de analen van SVHC Dopie vereeuwigd wordt.
Joris van Duinhoven
Hockey:
D.S.H.C.
D.S.H.C is een grote ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, met 360 leden. Ze heeft 14 heren teams en 4 dames teams, variërend van fanatieke tot gezelligheidsteams, dus voor ieder wat wils. Dames 1 en heren 1 spelen in de eerste klasse, de verdere teams doen ook op een hoog niveau mee. Er worden voor alle teams trainingen georganiseerd op de Sportstichting en elke zondag is er na afloop van de wedstrijden een druk bezochte hockeyborrel.
In de zomer en in de herfst worden er hockeykampen voor kinderen geleid door leden van D.S.H.C., samen met internationals.
Dus wil je in Delft doorgaan of juist beginnen met hockey, dan biedt deDelftsch Studenten Hockey Club je alle mogelijkheden.
Stel je vragen op de Infomarkt.
Klimmen:
D.S.A.C.
De Delftsche Studenten Alpinisten Club (DSAC) is een ondervereniging van het Corps, waar je verschillende sporten kunt beoefenen en iedereen kan leren klimmen. Zo doet men aan klimmen op klimmuren, waarvoor ook wel eens uitgeweken wordt naar Rotterdam en Rijswijk, tourskiën in het voorjaar in de Alpen, klimcursussen en abseilen. Ook worden er zomerkampen, klimweekends en begeleide tochten georganiseerd. Dit alles geheel geleid door leden.
DSAC verzorgt tevens goedkope skireizen naar alle wintersportoorden, niet alleen voor clubs maar ook voor personen, zodat je zelf niets meer hoeft te regelen. Voor uitjes buiten Delft wordt er gebruik gemaakt van de eigen bus, deze is ook voor andere doeleinden te lenen.
In de OWee kun je met DSAC abseilen van de Nieuwe Kerk (op de Infomarkt) en van het Elektrogebouw (dinsdag). Kom ook kijken naar de Dare-Devil-Ski-Jump, elke avond op Sociëteit Phoenix.
Klimmen:
Yeti
Geef nou toe, eigenlijk heb je het altijd al willen doen: oeverloos manoeuvreren door onmetelijke rots-, sneeuw- en ijsmassa’s om uiteindelijk die fel begeerde bergtop te bedwingen. Alleen met je tochtgenoot tegen de elementen. Yeti biedt je de kans om je dromen te verwezenlijken!
De SVAC Yeti is de alpenclub van Virgiel en heeft zich in zijn 13-jarig bestaan opgewerkt tot een van de actiefste studenten- alpenclubs in Nederland.
Yeti gaat bijna ieder weekend klimmen in België, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Yetianen gaan door het jaar vier keer een week naar Zuid-Frankrijk of Italië, ‘s-winters gaan ze toerskieën en ‘s-zomers klimmen ze in de Zwitserse Alpen, tijdens de Yeti-week. En steeds worden ze naar iedere gewenste bestemming gebracht en thuisgebracht door de schitterende Yeti-bus, voorzien van alle gemakken.
De vlag die je hier op de foto ziet heeft dan ook al menige bergtop aanschouwt. Hij is daarom tijdens de oergezellige Yeti-borrels op Virgiel vaak aanleiding om de stoere verhalen weer op te halen.
Nog nooit geklommen? Geen probleem, bij Yeti kun je namelijk je volledige opleiding tot volleerd en ervaren alpinist of sportklimmer genieten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via Yeti aan (extra goedkope) NSAC zomer- of wintercursussen in de Alpen deel te nemen.
Als ondervereniging van Virgiel bestaat Yeti hoofdzakelijk uitVirgilianen. Yeti heeft ook buitenleden. Dat aantal is echter aan een maximum gebonden, het zijn uitsluitend mensen die een grote inzet tonen. Het beste kun je dus gewoon ook lid worden bij Virgiel.
Kortom, als jij: geïnteresseerd bent in de bergsport (sportklimmen of alpinisme), of al jaren klimt en dit in je studentenperiode actief wilt blijven doen, dan wil de Yeti jou!
Bergop ga je met Yeti!
Roeien:
Laga
De D.S.R.V. Laga is opgericht in 1876 als ondervereniging van het Deltsch Studenten Corps. Roeiers van Laga doen mee op het hoogste niveau met tal van Olympische titels en Wereldkampioenschappen als resultaat. Ook nu nog levert Laga wedstrijdroeiers voor de nationale equipe, zoals de drie Lagaaiers die deze week op het WK in Tampère actief zijn.
Veel aankomende studenten zijn tot nu toe nog weinig met de roeisport in aanraking gekomen. Toch kiezen veel studenten ervoor in hun stundententijd te gaan wedstrijdroeien. Roeien is namelijk de studentensport bij uitstek, omdat je bij roeien op Laga van beginnend eerstejaars tot aan WK’s deelnemende toproeier kan groeien. Voorts staan wedstrijdroeiers van Laga bekend om hun discipline, doorzettingsvermogen en motivatie. De OWee biedt de unieke gelegenheid kennis te maken met roeien op Laga. Tijdens de OWee kun je komen roeien op Laga om op deze wijze te ervaren wat roeien is.
Tijdens de Opvangperiode die twee maanden duurt word je de mogelijkheid gegeven te leren roeien en je eerste wedstrijdervaring op te doen. Na deze periode zal er een selectie gemaakt worden voor het komende wedstrijdseizoen. Naast haar activiteiten op het wedstrijdvlak organiseert Laga jaarlijks de Ringvaart Regatta, een internationaal bekende 100 km wedstrijd.
Laga is de enige roeivereniging in Nederland die volledig geconcentreerd is op het wedstrijdroeien. Maar ondanks de steeds strengere eisen die Den Haag stelt, blijft de combinatie van hard roeien en hard studeren nog goed mogelijk. Aangezien roeien de regelmaat in je dagindeling brengt, is die regelmaat weer goed voor je studie. Laga maakt daarnaast gebruik van een eigen studieadviseuse aan de TU, die je kan helpen bij je studieplanning.
D.S.R.V. Laga, Nieuwelaan 53, 2611 RR, Delft, 015-125266
Roeien:
Proteus-Eretes
Meer dan in sommige andere studentensteden in Nederland wordt in Delft een beroep op je gedaan om serieus met je studie bezig te zijn. Om aandeze eis tegemoet te kunnen komen, zal je dus verantwoord met je tijd om moeten gaan. Sporten in het algemeen en roeien in het bijzonder is ideaal te combineren met succesvol studeren.
Met bijna 500 leden is Proteus-Eretes één van de grootste studenten-roeiverenigingen van Nederland en dat kun je merken als je lid bent. In de nationale equipe is Proteus-Eretes altijd met meerdere roeiers vertegenwoordigd. Op de wereldkampioenschappen van afgelopen zomer behaalde een Proteus-Eretes roeier een zilveren medaille in de acht.
Als je bij Proteus-Eretes gaat wedstrijdroeien, volg je een intensief trainingsprogramma, waarbij je drie tot vijf keer per week roeit. Daarnaast volg je een kracht- en looptrainingen. In je eerste jaar begin je in de acht-met-stuurman. Hiermee doe je mee aan nationale en internationale wedstrijden in Nederland.
Uiteraard is het ook mogelijk om op een meer recreatief niveau aan roeien te doen. Wanneer je gaat competitieroeien bepaal je in overleg met je ploeg de trainingsintensiteit en start je een regionale competitie, waarbij je tegen studenten uit andere steden roeit. Daarnaast zijn er nog vele andere wedstrijden en toernooien in het hele land.
Naast al die activiteit op het water biedt Proteus-Eretes als grote studentenvereniging volop mogelijkheden om ervaring op te doen met commissiewerk. Jaarlijks worden wedstrijden georganiseerd, de vloot moet op goed niveau blijven, de bar moet draaiende gehouden worden etc. Met zo’n 25 commissies binnen de vereniging zit er altijd wel eentje tussen die bij jou aansluit.
Je kan lid worden van Proteus-Eretes door je in de OWee in de schrijven. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het bestuur en bij leden van de PEIK. Heb je zin om een keer te roeien tijdens de OWee, kom dan gerust langs op het Kruithuis.
Het bestuur van de D.S.R. Proteus-Eretes / Bram van der Lans142509 / Ronald Schleurholts143190 / Agnes van der Meij625725 / Joost Pastunink122083 / Huib van Zeijl617191 / Jantien Backer 135860 / Niels Andeweg 615557 / Bart van de Kerk560493
Rugby:
D.S.R.-C.
De Delftsche Studenten Rugby-Club speelt sinds 1918 op het hoogste niveau en is de oudste rugbyclub van Nederland. Het eerste team speelt ereklasse, waarvan sommige spelers in het nationale team spelen! Het derde team is een team voor beginners, dus ook als je nog niets van rugby afweet is het mogelijk om mee te doen.
Naast de competitie zijn er ook evenementen, zoals jaarlijks de Rugby-tour naar het buitenland en worden er sevenstoernooien georganiseerd. Iedereen kan meedoen, want er zijn zeer verschillende taken op het veld, dus ook verschillende mensen nodig. Als je klein of groot bent, sterk ofminder sterk, snel of traag, licht of zwaar bent, maar zin hebt om sportief bezig te zijn en lekker te trainen, kom dan bij de Delftsch Studenten Rugby-Club van het Delftsch Studenten Corps.
Rugby:
Thor
Beste basket-, voet-, korf-, hand-, corps-, honk-, tennis- of volleyballer (m/v), maar ook diegene die na jaren nietsdoen of polsheffen aan het vervetten geraakt zijn,
Denk eens na over een nieuwe uitdaging!!
Inmiddels weet je wel hoe dat ronde balletje rolt. Doe eens een wat onbekende sport en hang dat korfbalrokje of die hockeytak nu maar eens aan de bomen. Kortom: Rugby.
Van de vele vooroordelen jegens deze sport zijn enkele wel gegrond, een wil ik echter wel ontkrachten: dat rugby niets voor jou zou zijn.
Rugby is namelijk een van de meest complete sporten die bestaat en voor het formeren van een goed rugbyteam zijn vijftien spelers/speelsters nodig die nauwelijks meer overeenkomst vertonen dan een antilope en een beer. Je hebt snelle, lichte mensen nodig die rennen met de bal en sterke mensen nodig om de bal te veroveren in de zogenaamde scrum. Natuurlijk is er voor alle tussenliggende mensen ook een plaats.
SRC Thor is een onafhankelijke studenten-rugbyclub met ongeveer 80 leden, waarvan iedere student lid kan worden. Thor bestaat uit twee heren teams, een dames team en een binnenvaartschip als borrelruimte. Dit clubhuis is uniek in Nederland en door eigen leden opgebouwd. Hier wordt geborreld na de training op dinsdag en op zondag wordt de gespeelde wedstrijd onder het genot van een drankje nog eens geëvalueerd. Ook wordt er nog op donderdag getraind en zijn er jaarlijkse evenementen als de buitenlandse trip, ontvangsten van buitenlandse teams, video-avonden, bier-avonden, een kerstdiner, dies, Thornooi, etc.
Komend seizoen zullen er weer kennismakingstrainingen voor de heren gehouden worden op de dinsdagen van september om 18.30 uur en voor de dames zal er een beginnerscursus zijn die enkele weken duurt. Dit zogenaamde stappenplan is ook op dinsdag maar dan om 20.00 uur.
Ik zie jullie allemaal wel op het rugbyveld van het Sportcentrum om een keer mee te trainen. Of kom in de Owee even langs op de boot. Marion, 015-628218
Schermen:
Les Mousquetaires
Eén voor allen, allen voor één!
Als bij deze woorden vervlogen tijden doen herleven, als ze droombeelden oproepen over:
Daadkracht, Eergevoel & Loyaliteit,
Draken & Ridders,
Jonkvrouwen & Romantiek,
Toernooien & Festijnen uit de dagen van weleer.
Kom dan schermen bij G.B.B.S. Les Mousquetaires!
Schermen bij Les Mousquetaires is sport verheven tot kunst. Onder het credo: ,,Alles kan als het maar leuk is”, wordt er van alles georganiseerd.
Iedere donderdag is er van 19.00-20.30 uur de officiële Mousquetaire training. Naast deze training kan er natuurlijk altijd met andere groepen meegetraind worden.
Je kunt lid bij ons worden als je lid bent van k.s.v. Sanctus Virgilius. Voor meer informatie kun je de secretaris, Julia Hennig, bellen (tel: 015-618433).
Teken wij met bloedstollende kreet: Pungite Corpus!
Marit van Lieshout h.t. voorzitter
Julia Hennig h.t. secretaris
Dorrith Niepce h.t. penningmeester
Soft- en baseball:
Machos
In het jaar 1985 bleek dat er naast de ‘gewone’ studentensporten interesse was voor een ander soort sport. Binnen het Delftsch Studenten Corps waren er verscheidene dames en heren die in het softball en baseball dé sport dachten te herkennen die zowel gezellig is en prima te combineren valt met het studentikoze leventje.
D.S.B.S.C. Machos werd opgericht. Deze zomer is dit alweer tien jaar geleden en nog steeds staat gezelligheid bij ons voorop!
Echter, buiten de gezelligheid wordt er meegespeeld in het competitiedistrict west en wordt er elke week getraind. De dames trainen op dinsdag, de heren op donderdag. Ook zijn er door het hele jaar toernooien waar aan deelgenomen kan worden. Machos is een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps. Mensen die geen lid zijn van het DSC zijn echter ook bij ons welkom. Dus, zou je een balletje mee willen slaan, neem contact op met één van de onderstaande personen.
President: Nathalia van Hutten, 015-578333
Secretaris: Saskia Rijtema, 015-625847
Thesaurier: Roel Stubbe, 015-578333
Wedstr. Sec.: Rineke Olijve,015- 121110
Comm. A.: Jord Budding, 015-132016
Tafeltennis:
Bat Luck
Sanctus Virgilius TafelTennis Vereniging Bat Luck is een ondervereniging van Virgiel. We hebben ongeveer vijftig leden. Ieder jaar doen we met vierteams mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Tot nu toe kwam er telkens één team uit in de vierde klasse, één in de vijfde en twee in de zesde.
Omdat we het eerste team graag de mogelijkheid willen geven, op een hoger niveau te spelen, zijn we hard op zoek naar personen die dit niveau (tweede, derde of vierde klasse) aankunnen. Buiten de competitie hebben we nog vele andere activiteiten. Zo wordt er jaarlijks meegedaan aan een internationaal tafeltennistoernooi in Eindhoven, de afdelingskampioenschappen in Den Haag en organiseren we zelf jaarlijks clubkampioenschappen en houden we een handicaptoernooi. Ook is er ieder jaar het Bat Luck-weekend, de videonacht en een buitendag. Wekelijks is er dan nog de etensborrel, waarbij er eerst gezellig een biertje gedronken wordt, waarna we met z’n allen gaan eten.
Zoals je ziet, hoef je niet ontzettend goed te kunnen tafeltennissen om lid te mogen worden van Bat Luck. We hebben immers genoeg leden die geen competitie spelen, maar die het wel leuk vinden om aan één van de andere leuke activiteiten deel te nemen. Het enige wat je moet doen is lid worden of zijn van Virgiel. Heb je interesse of wil je eerst meer weten, dan kun je ons tijdens de Owee op Virgiel aantreffen. Ook kun je, als je nog vragen hebt, met één van onderstaande personen contact opnemen.
Martijn van Breukelen, 015-141787, voorzitter
Lars Wiersma, 015-560248, secretaris
Joost Havers, 015-560248, penningmeester
Tennis:
D.S.L.T.C.
D.S.L.T.C., een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, heeft meerdere competitieteams, zowel gemengd en ongemengd, die in het weekeinde wedstrijden spelen op de Sportstichting. Bovendien kan je ook squashen. Na een bruisend lustrumjaar met als hoogtepunt tennissen op het gras van Rosmalen, heeft het afgelopen tennisjaar wederom volgestaan met tennis- en squashtournooien, competities en de niet te vergeten gezelligheid. Op de Infomarkt, de eerste dag van de OWee, kun je bij de stands van het Corps meer te weten komen over deze sportieve ondervereniging.
Tennis:
Tenniphil
Tenniphil is de tennisondervereniging van Virgiel. We hebben iets meer dan 200 leden, en zijn daarmee één van de grootste onderverenigingen.
Tenniphil is ook een door de KNLTB erkende vereniging, zodat wij competitie mogen spelen. We hebben dan ook zowel op zaterdag als op zondag 6 teams die onze eer gedurende zeven weken met hand en tand verdedigen. Naast de competitie zijn we bezig met het opzetten van eentweewekelijkse toss-avond en zijn er gedurende het studiejaar enkele gezelligheidstoernooitjes, waarbij ook wordt gesquasht, de clubkampioenschappen en voor nog meer gezelligheid zijn er ook diners en borrels. We zijn gedurende de OWee ook actief, dus als je nog meer wilt weten: kom even langs op de infomarkt of op Virgiel.
Voetbal:
Ariston ’80
Als het prof-zijn je te zwaar wordt, de druk van Cruijff je te groot. Als de geur van het gras blijft trekken, de buik toch al wat begint te hangen. Als je zaterdag overdag alleen gebruikt om op de avond te wachten, als je de kleuren van Barcelona niet kan missen: denk eens aan Ariston ’80.
Gehuld in de kleuren van Barca, getooid met een hoop sportiviteit, inzet en gezelligheid bieden wij jou het ideale voetbal. Met flair werden wij dit jaar vierde in het fair-playklassement van de Haagse voetbalbond. En dit terwijl van onze zes teams er één (het eerste) promoveerde, twee zeer hoog meedraaiden in hun klasse en de rest een niet mis te verstaan balletje meetrapte in hun poule. Er wordt gevoetbald in de HVB waarbij ons eerste team weer teruggekeerd is in de eerste klasse onderbond en ons zesde hoge ogen gooide in de reserven vierde klasse. Er is dus altijd wel een team die bij jouw capaciteiten past. Zelfs het trainen kan twee keer per week, op maandag en donderdag, onder de bezielende leiding van een ‘gerenommeerde’ trainer.
In tegenstelling tot de profs van het echte Barca gaat bij ons voetballen en gezelligheid hand in hand. Ongebonden aan welke studentenvereniging dan ook beschikken wij over een drijvende kantine op donder- en zaterdag voor alle nodige versnaperingen en feesten. En als laatste zijn er de altijd terugkerende activiteiten als toernooien in binnen- en buitenland, maaltijden en als de Toeter-cie zin heeft een blad met alle roddels.
Kom eens langs op de training of bel even. Jeroen Jansen, 015-569866
Voetbal:
Ouwe Schoen
Ouwe Schoen is de voetbalondervereniging van het Delftsch Studenten Corps en heeft naast de competitie op de Sportstichting ook jaarlijks terugkerende huizentoernooien en gezellige activiteiten. Er zijn drie teams die zeker niet voor elkaar onderdoen! Als je vroeger hebt gevoetbald of misschien ook wel niet en je hebt zin om een ‘vijfje’ lekker te raken, kom dan voetballen bij het D.S.C.
Volleybal:
Alexo
Alexo is een volleybal vereniging die zichzelf er goed kan vermaken op allerlei manieren. Bij elke activiteit zal er wel ergens een volleybal te vinden zijn. In de hand of in de sloot. Maar dat maakt allemaal niet uit. Tijdens de competitie wordt er elke vrijdagavond na een gewonnen wedstrijd, ja Alexo wind altijd, op de Sportstichting en op Virgiel druk geborreld over hoe goed we wel en niet zijn. Alexo is een ondervereniging binnen Virgiel.
Virgiel heeft veel onderverenigingen maar juist die vereniging die zeer gezellig is en ook nog wat niveau in huis heeft, dat is natuurlijk alleen Alexo. We tellen acht teams, waaronder twee dames teams. Totaal hebben we rond de honderdtien leden. Het hele jaar door lopen we toernooien af en wordt er op weekend gegaan. Ook organiseren we elk jaar een Internationaal Volleybal Toernooi rond het derde weekend in september. Dit jaar, op 23 en 24 september, wordt het de twintigste keer.
Mocht je na dit gelezen ye hebben echt het idee hebben gekregen van ‘Alexo, daar moet ik bij%, mag je mij direct opbellen en dan ben je binnen de kortste tijd lid. Als je dit niet denkt, meld je dan gewoon aan bij Virgiel, dan zul je ons daar zeker nog een paar keer tegen komen en alsnog concluderen dat Alexo de vereniging is met de kwaliteit op elk gebied. Tot dan!
Rutger Baan, secretaris S.V.V.V. Alexo, Tel. 619236
Volleybal:
Ariston
Ariston is een onafhankelijke volleybalvereniging voor studenten, oud-studenten en Aio/Oio/Twaio’s. Deze vereniging bestaat uit 6 heren en 6 dames teams. Het eerste damesteam speelt 1e klasse en het eerste herenteam speelt 2e klasse. Er zijn tevens leden die geen competitie spelen, maar alleen trainen.
De trainingen worden op maandag tot en met woensdagavond gegeven. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond. Op een thuisavond spelen alle teams wedstrijden tussen zeven en twaalf uur. Het leuke hiervan is dat je ook de wedstrijden van de andere teams kunt zien. Na zo’n vrijdagavond wordt regelmatig een borrel georganiseerd in ‘de Bolk’. Op elke borrel wordt er door één of twee teams voor lekkere hapjes gezorgd. Tevens worden er een paar keer per jaar toernooien georganiseerd waaronder een strandvolleybaltoernooi.
Als je zin hebt om komend jaar te gaan volleyballen en Ariston lijkt je wel wat, kom dan gewoon een keertje meetrainen. Als de sfeer je bevalt, kun je lid worden door je op te geven bij de secretaris of d.m.v. het inschrijfformulier dat aan het begin van het seizoen wordt uitgedeeld. Wanneer je competitie wilt gaan spelen is het raadzaam om je bijtijds op te geven, aangezien de competitie al halverwege september begint.
Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met: Sidney Bakker (015-622244) of Jennifer Kockx (015-611266)
Volleybal:
Punch
Punch is een onafhankelijke studenten-volleybalvereniging met ruim 300 leden. Het grootste deel hiervan speelt in competitieverband in één van de 15 heren- en 7 damesteams. Doordat deze teams uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse bieden we je de mogelijkheid om te trainen en te spelen op je eigen niveau.
Maar niet alleen presteren vinden we belangrijk, ook de gezelligheid verliezen we niet uit het oog. Zo worden er door het seizoen heen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue met de punchband, punchlunches, feesten en ook toernooien, waaronder een groot tweedaags buitentoernooi. Sinds dit jaar hebben we op vrijdagavond de beschikking over een ruimte, de boot, waar je na je inspanningen in het veld onder genot van een drankje nog gezellig kunt kletsen tot diep in de nacht.
Dit jaar bestaat Punch 45 jaar, wat een reden is om dit groots te vieren. De lustrumcommissie is druk bezig met organiseren, dus verder is aan ons om af te wachten.
Tijdens de OWee zal Punch van zich laten horen door ’s maandags op de OWee-markt met een kraampje te staan, op dinsdag- en woensdagochtend kun je met ons een balletje slaan op het Sportcentrum en woensdagmiddag zorgen we voor een volleybaltoernooitje in de Delftse Hout.
Concluderend kunnen we zeggen dat Punch een gezelligheidsvereniging is, voor zowel hoog als laag niveau volleybal. We hopen dat je dit zelf zult ervaren en besluit lid te worden bij Punch!
Voor meer informatie kun je bellen met Monique (015-146299) of Jan Hendrik (015-142509).
Volleybal:
Sigi
Ondervereniging Sigi van het Delftsch Studenten Corps heeft twee heren- en één damesteam die zich met basketbal bezighouden, en twee heren- en één damesteam die met volleybal bezig zijn. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden op de Sportstichting, zijn er basketbaltournooien en outdoor-volleybaltoernooien in heel Nederland. In de zomer worden er strandvolleybaltoernooien op Scheveningen georganiseerd. Fanatisme en gezelligheid komen bij deze ondervereniging samen!
Zwemmen en waterpolo:
Wave
D.S.Z. WAVE is de onafhankelijke Delftse Studenten Zwem- en WAterpoloVEreniging die de mogelijkheid tot trainen en wedstrijdenspelen biedt. Wave is 5 jaar geworden in 1995 en heeft ruim honderd leden: recreanten, wedstrijdzwemmers en waterpoloërs. Naast waterpolo en zwemmen worden er tal van andere activiteiten georganiseerd.
Waterpolo: Wave heeft 2 herenteams en 1 damesteam, die meedoen aan de competitie van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Het niveau loopt uiteen van bondsniveau tot beginner. Deze competitie telt ongeveer 10 speeldagen (zondag) per jaar. Verder worden veel toernooien bezocht in binnen- en buitenland. Ook als je alleen wilt trainen ben je natuurlijk van harte welkom, ervaring niet vereist!
Zwemmen: Wave heeft het initiatief genomen tot het opzetten van een landelijke studentenzwemcompetitie, de NSZK. Hieraan doen acht studentensteden mee. WAVE heeft deze competitie afgelopen jaar voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. De tijden worden erkend door de KNZB.
Wave organiseert elk jaar een zwemwedstrijd en een waterpolotoernooi. In 1995 werden ter ere van het eerste lustrum de Nederlandse Studenten Kampioenschappen georganiseerd. Andere activiteiten zijn een zeilweekend, de nieuwjaarsborrel, het verjaardagsfeest, de barbecue, de Waviade en een fietsvakantie.
Zowel voor zwemmen als voor waterpolo kun je twee keer per week trainen in het Sportfondsenbad. Ook is het mogelijk op je sportkaart de studentenvrijzwemuren te bezoeken, deze zijn meestal voor de zwemtrainingen. De trainingstijden zijn:
maandag waterpolo: 22.00-23.30 uur
dinsdag zwemmen: 22.00-22.45 uur
woensdag waterpolo: 22.00-23.30 uur
donderdag zwemmen: 22.45-23.30 uur
Voor meer informatie kun je bellen naar de volgende personen.
Waterpolo: Sam Pieter (015-136222) en Majonne (015-571697).
Zwemmen: Nicole (015-560871) en Ferry (015-567695). Je kunt natuurlijk ook op de infomarkt of op een training langskomen, dan is er altijd wel iemand die je meer kan vertellen.
Een uitgave van de Delftse Studenten Sport Federatie en het Sportcentrum in samenwerking met Delta
Deze sportinformatiekrant is een uitgave van de Delftse Studenten Sport Federatie en het Sportcentrum. De krant is bedoeld om studenten en andere belangstellenden wegwijs te maken in het aanbod van individuele sportactiviteiten en studentensportverenigingen.
In deze krant presenteren zich de verenigingen die aangesloten zijn bij de DSSF. Wie geïnteresseerd is in een bepaalde vereniging kan contact opnemen met genoemde personen. In de OWee kan men ook bij de verenigingen langslopen, bijvoorbeeld maandag op de informatiemarkt of tijdens de sportdagen op het Sportcentrum, dinsdag en woensdag.
De Delftse Studenten Sport Federatie behartigt de belangen van 35 studentensportverenigingen en alle sportkaarthouders in Delft. Studenten betalen voor hun sportkaart honderd gulden kopen en kunnen daarmee alle sporten op het Sportcentrum beoefenen.
Het DSSF-bestuur bestaat uit vier studenten die intensief contact onderhouden met het Sportcentrum, het bestuur van de universiteit, de studentenfracties en de Nederlandse Studenten Sport Stichting. Je kunt bij ons terecht voor informatie en advies over alles wat met sport en het Sportcentrum in Delft te maken heeft. Je kunt ons bereiken op het Sportcentrum, links van de ingang, of telefonisch op het volgende nummer 787908, elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur.
Tevens verzorgt de DSSF de inschrijvingen voor de verschillende Nederlandse Studenten Kampioenschappen en andere evenementen zoals de Batavierenrace en de Lauwersloop. Informatie hierover wordt tijdig op het DSSF-bord in de hal van het Sportcentrum opgehangen.
Jop van Hattum, voorzitter / Cris Post, secretaris / Mark de Jong, penningmeester / Ronald Appel, commissaris sport
DSSF-balie Sportcentrum, Mekelweg 8, 2628 CD, Delft, tel. 015-787908 (maandag van 16.30 tot 17.30 uur)
INFORMATIE 1995-1996
Het Sportcentrum biedt u vanaf 4 september 1995 een gevarieerd sportprogramma aan t.w.:
Cursussen: bij voldoende belangstelling; volgens rooster; intekening op lijsten; geldige sportkaart nodig
Trainingen in verenigingsverband: bij voldoende belangstelling; volgens rooster; geldige sportkaart nodig
Competitie: volgens competitieschema; geldige sportkaart nodig + teamgelden
Toernooien tegen betaling en Vrij sporten: geldige sportkaart nodig en/of betaling
Kosten Sportkaart 1995-1996 :
De bijdrage voor de sportkaart 1995-1996 is als volgt vastgesteld:
-fl 100,- TU-student in het bezit van een geldige collegekaart (ook elders studerend)
-fl 165,–Personeel van de TU Delft, aio/oio, HBO-student, geen student wel lid van een studentenvereniging
-fl 395,- Derden (geen binding hebben met TU Delft)
De sportkaart is geldig voor alle onderdelen van het programma, zowel op als buiten het Sportcentrum (Brasserskade/Atletiek-Sportfondsenbad/Zwemmen).
Géén sportkaart toch tennissen!
Kosten Tenniskaarten buitenbanen
fl 200,- Zomer tenniskaart (01-04-1996/01-10-1996) fl 150,- Winter tenniskaart (01-10-1996/01-04-1996)
– fl 65,- 5-uren strippenkaart
– fl 120,- 10-uren strippenkaart
– fl 25,- 5-uren introducékaart (geldt alléén voor sportkaarthouders)
Voor informatie over het systeem van reserveren kunt u terecht bij de conciërge van het Sportcentrum, telefoonnummer 015-782443, voor langdurige contracten telefoonnummer 015-782441.
Betalingswijze: Tot 15 oktober 1995 uitsluitend door storting ofovermaking op girorekeningnummer 5289 t.n.v. Sportcentrum TU Delft. Vergeet niet de juiste naam van de sportkaarthouder te vermelden, indien de betaling wordt verricht door een ander dan de sportkaarthouder zelf (medio 15 oktober 1995 per kas/pincode). U kunt vanaf 21 augustus 1995 uw sportkaart tegen inlevering van een recente pasfoto afhalen op werkdagen tussen 10.00-17.00 uur bij de conciërge van het Sportcentrum (Bankoverschrijvingen duren soms 4 à 5 weken). Studenten dienen zich te legitimeren m.b.v. een geldige collegekaart. Gedurende de maand september kunt u ook op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond tussen 17.00-21.30 uur terecht. U dient de sportkaart, die persoonsgebonden is, bij het betreden van de accommodaties ongevraagd te tonen: zonder kaart géén toegang!
Sportbeoefening
De lessen en trainingen vinden onder leiding plaats, zoals in het rooster vermeld. Wordt in het rooster een vereniging vermeld, dan dient u lid te zijn van deze vereniging. Is er niets vermeld, dan geldt hier vrije sportbeoefening. De kortdurende cursussen Fitnesstraining, Jiu-jitsu, Karate, Tai-chi, Boksen, Schermen en Tennis zijn parallel lopend aan het studiejaar.
Tijden sportbeoefening
Maandag-Vrijdag 08.30-23.30 uur
Zaterdag 08.30-18.30 uur
Zondag 09.00-18.30 uur
Een half uur na einde sportbeoefening sluit het Sportcentrum.
Aanvragen sportbeoefening
Het is te allen tijden mogelijk faciliteiten voor sportbeoefening aan te vragen, zowel met als zonder leiding.
Buiten de aangegeven perioden kunt u sportaccommodatie huren.
Competitie
In verschillende takken van sport nemen studentensportverenigingen deel aan de competities van de sportbonden. De thuiswedstrijden vinden plaats op de accommodatie van het Sportcentrum. De verenigingen betalen daarvoor teamgelden en dragen zelf zorg voor het benodigde sportmateriaal. De competitiespelende leden van de verenigingen dienen in het bezit te zijn van een sportkaart. Uitbreiding van het aantal competitiespelende teams/verenigingen is alleen mogelijk als daarvoor accommodatie beschikbaar is.
Wedstrijden/toernooien
Het Sportcentrum organiseert diverse onderlinge toernooien en competities, zie hiervoor de publicaties in Delta, Internet, de Lichtkrant en op de publikatieborden in het gebouw.
Al of niet in samenwerking met studentensportverenigingen vindt organisatie plaats van interuniversitaire toernooien, waaronder de Nederlandse Studenten Kampioenschappen.
Ook sportverenigingen kunnen toernooien organiseren in de periode dat het Sportcentrum open is.
Afkeuring velden
Voor informatie omtrent de afkeuring van de velden kunt u gebruik maken van het informatienummer 015-782442.
Voor de onderdelen jiu-jitsu, judo, karate, boksen, kung-fu, tai-chi, jazz-ballet, klimmen, krachttraining, schermen, tennistraining en zaalvoetbal (interne competitie) verdient het aanbeveling je op te geven via een intekenlijst, dit in verband met de beperkte capaciteit. Deze mogelijkheid is er vanaf 29 augustus na 09.30 uur.
Overzicht studentensportverenigingen per tak van sport
Sport Studentensportvereniging (Gezelligheidsvereniging)
American football-Delft Dragons
Atletiek-Delvers
Badminton-Poets (SV)
Basketbal-Punch
-Saints (SV)
-Sigi (DSC)
Cricket-DSCC (DSC)
-Le Guichet (SV)
Handbal-Torius
Hockey-Dopie (SV)
-DSHC (DSC)
Honkbal-Machos (DSC)
-Met Stip (SV)
Judo, jiu-jitsu,
karate- Yoroshi
Kond.tr. roeien-Laga (DSC)
-Proteus-Eretes
Korfbal-Paal Centraal
Rugby-DSR-C (DSC)
-Thor (ook damesteams)
Schermen-Le Gascognier (DSB)
-Les Mousquetaires (SV)
-Odin (DSC)
Softbal-Machos (DSC)
-Met Stip (SV)
Tafeltennis-Bat Luck (SV)
-Odin (DSC)
Tennis-Achilles (DSB)
-DSLTC (DSC)
-LaTov (St. Jansbrug)
-Tenniphil (SV)
Ultimate Frisbee-Ultimate Frisbee
Voetbal-Ariston ’80 zaterdag competitie
-Taurus zondag competitie
Volleybal-Achilles (DSB)
-Alexo (SV)
-Ariston
-Phidippides
-Punch
-Sigi (DSC)
Waterpolo-Wave
Wielrennen-W.T.O.S.
Zaalvoetbal-Tutor
-Taurus (SV)
Zwemmen-Wave
Individuele sporten:
Aerobics / Badminton / BOMMEN (bewegen op muziek) / Boksen / Golf / Jazz-ballet / Klimmen / Ski-fitness / Tafeltennis / Tai-chi/Tai-chi zwaard / Tennis / Turnen / Yoga / Zwemmen
STUDENTENSPORTVERENINGEN
Atletiek:
De Delvers
D.S.A.V. De Delvers is de enige studenten-atletiekvereniging in Delft. Van de 110 leden zijn de meesten sprinter of lange-afstandsloper. Er is echter ook een kleine groep die aan technische onderdelen doet.
Er wordt drie maal per week getraind (ma en wo om 16.30 en vr om 17.30 uur) op een nieuwe tartanban aan de Brasserskade. Je kunt ook KNAU-lid worden zodat je mee kunt doen aan de competitie. Tevens kun je dan op de lange afstanden bij de wedstrijdlopers starten i.p.v. bij de recreanten.
Na iedere training kan er gezellig gebabbeld worden onder het genot van verse thee en speculaas. Hier houdt de gezelligheid echter niet mee op. De Delvers doen namelijk ieder jaar mee aan een aantal grote estafettes. Om te beginnen is dat de Batavierenrace; een estafette van Nijmegen naar Enschede. Maar ook London en Parijs zijn altijd weer een groot succes. Dan zijn er ook nog de verschillende Nederlandse Studenten Kampioenschappen, waar altijd een sportieve strijd gestreden wordt.
Verder organiseren De Delvers in de wintermaanden de Grote Plas Competitie in de Delftse Hout en in het voorjaar instuifwedstrijden op de baan. Hieraan kan iedereen meedoen, ook wanner je nog nooit aan atletiek hebt gedaan.
Als jij als eerstejaars meer van De Delvers wilt weten, kun je ons op de Owee-Informatiemarkt herkennen aan de blauwe truien en de geur van thee en speculaas. Spreekt dit alles je aan en wil je lid worden van deze sportvereniging, geef je dan op bij De Delvers. Dit opgeven kun je doen door te bellen naar Mandy (015-619550) of naar Roald (015-613026). Je kunt natuurlijk ook voor informatie bellen. Uiteraard ben je van harte welkom als je naar de training wil komen kijken of als je een paar keer mee wil trainen om een indruk te krijgen van het Delvers atletiekgebeuren.
Basketbal:
Saints
In 1986 werd de S.V.B.V. Saints, voluit Sanctus Virgilius Basketbal Vereniging Saints, opgericht. Sinds haar oprichting is Saints gegroeid naar wat zij nu is: een vereniging met een kleine honderd leden. Van deze leden is op het moment ongeveer de helft actief in de regionale competities. Saints draait hierin namelijk mee met drie herenteams en twee damesteams. De competitiewedstrijden vinden, gemiddeld één keer in de twee weken, op zaterdag plaats, bij thuiswedstrijden in het Sportcentrum van de TU.
Om één of meerdere van het beperkte aantal promotieplaatsen af te dwingen (dit jaar is één Saints-team hierin geslaagd, terwijl de andere teams zich in hun klasse wisten te handhaven) heeft Saints de beschikking over een professionele trainer. Deze neemt zowel de competitie spelende als de niet competitie spelende Saints-leden elke week onder handen. Hierbij wordt niet alleen aandacht besteed aan de spelers die al jaren gebasketbald hebben, maar uiteraard ook aan diegenen die hooguit op school wel eens een balletje gegooid hebben en de beginselen van het basketbal goed onder de knie willen krijgen.
Maar Saints is meer dan alleen trainen en competitiewedstrijden spelen. Een belangrijk aspect van de vereniging zijn namelijk de verschillende activiteiten die jaarlijks door en voor de leden georganiseerd worden. Zo is er een eerstejaars-toernooi, een bezoek aan de Haarlemsebasketbalweek, een streetball-toernooi, een Saints-diner, verschillende borrels en het Saints Taurus International Tournament, dat samen met Sanctus Virgilius Voetbalvereniging Taurus in de eerste week van mei georganiseerd wordt en altijd studenten uit alle hoeken van Europa naar Delft trekt. Bovendien worden (studenten)toernooien in andere steden bezocht.
Kortom: Als je lid wordt van Virgiel en je wilt iets aan sport blijven/gaan doen, dan is Saints zeker de ondervereniging die bij je past als je denkt dat je sport op laag of hoog niveau kunt combineren met een heleboel gezelligheid.
Als je meer wilt weten, kom dan langs op de infomarkt of spreek een Saints-lid aan op Virgiel.
Basketbal:
Sigi
Ondervereniging Sigi van het Delftsch Studenten Corps heeft twee heren- en één damesteam die zich met basketbal bezighouden, en twee heren- en één damesteam die met volleybal bezig zijn. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden op de Sportstichting, zijn er basketbaltournooien en outdoor volleybaltoernooien in heel Nederland. In de zomer worden er strandvolleybaltoernooien op Scheveningen georganiseerd. Fanatisme en gezelligheid komen bij deze ondervereniging samen!
Diversen:
Odin
Bij Odin, een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, zijn de volgende sporten verenigd: judo, hardlopen, schermen, gewichtheffen/krachttraining, wielrennen en tafeltennissen. Bij veel van deze sporten wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden op de Sportstichting.
Activiteiten gedurende het jaar zijn onder andere ‘De sterkste man van de Zaak’ (gewichtheffen) en ‘De sterkste arm van de Zaak’ (handje-drukken) en vele toernooien. Een veelzijdige ondervereniging dus!
Tijdens de OWee zal er een scherm-stunt en een handje-drukwedstrijd zijn op de Sociëteit. Wees erbij!
Hockey:
Dopie
S.V.H.C. Dopie is de hockeyclub van studentenvereniging Virgiel. Dopie is, in verenigingsjargon, een ondervereniging van Virgiel. Daarenbove is Dopie een ‘gewone’ zelfstandige bij de KNHB aangesloten hockeyclub en alle teams spelen derhalve in de reguliere competitie.
Het afgelopen jaar kwam het daarin uit met tien heren- en vier damesteams op verscheidene niveaus. Het eerste herenteam miste op een haar na promotie naar de eerste klasse, heren twee speelt al enige jaren in de res. eerste klasse. De beste dames zijn in opmars en beschikken met ingang van komend seizoen net als de heren over een professionele trainer/coach, die ze in één tot twee jaar naar de tweede klasse brengen moet. Natuurlijk is Dopie nog altijd een studentenhockeyclub en staat bij deze teams na de wedstrijden de gezelligheid voorop. Keizeren (Triest? Lachû!) bij burgerclubs na uitwedstrijden en leuke tegenstanders hier mogen de geur van onze indrukwekkende sociëteit, waar Dopie op zondag zijn eigen bar heeft, opsnuiven.
Naast de heel fanatiek en serieus spelende teams, zijn er de laagst spelende teams, welke wat meer met de Franse slag naar het veld gaan en bij wie de gezelligheid sowieso op de eerste plaats staat. Moederziel alleen staan ze zeker niet, àlle teams krijgen training. Bovendien zijn de, zeker wat lagere, teams voldoende groot (15-16 pers.), zodat je eens een weekend, als je wilt, niet hoeft te spelen. Thuiswedstrijden worden afgewerkt op de twee kunstgras- en drie grasvelden van het Sportcentrum, welke gedeeld worden met een andere studentenhockeyclub.
Omdat hockeyen betaalbaar voor ieder moet zijn, wordt de Dopiecontributie zeer laag gehouden: voor honderd piek kun je je Dopiaan noemen. Wel moet je begrijpelijkerwijs lid van Virgiel worden, maar de KMT is voor Dopianen-in-de-dop (en voor iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is) een makkie. Je ontmoet er immers je toekomstige Dopievriendjes!
Als je eenmaal die stap gezet hebt, kun je het Dopiegevoel tot je laten komen. We zijn zeker niet de grootste, burgerlijkste familie van Nederland, wel krijg je dat speciale Dopiegevoel, zodat je je meteen thuis voelt tussen je teammakkers, als je het (kunst)gras onder je voeten voelt en hoort kraken, het Dopielied inzet, het glas heft en in de analen van SVHC Dopie vereeuwigd wordt.
Joris van Duinhoven
Hockey:
D.S.H.C.
D.S.H.C is een grote ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, met 360 leden. Ze heeft 14 heren teams en 4 dames teams, variërend van fanatieke tot gezelligheidsteams, dus voor ieder wat wils. Dames 1 en heren 1 spelen in de eerste klasse, de verdere teams doen ook op een hoog niveau mee. Er worden voor alle teams trainingen georganiseerd op de Sportstichting en elke zondag is er na afloop van de wedstrijden een druk bezochte hockeyborrel.
In de zomer en in de herfst worden er hockeykampen voor kinderen geleid door leden van D.S.H.C., samen met internationals.
Dus wil je in Delft doorgaan of juist beginnen met hockey, dan biedt deDelftsch Studenten Hockey Club je alle mogelijkheden.
Stel je vragen op de Infomarkt.
Klimmen:
D.S.A.C.
De Delftsche Studenten Alpinisten Club (DSAC) is een ondervereniging van het Corps, waar je verschillende sporten kunt beoefenen en iedereen kan leren klimmen. Zo doet men aan klimmen op klimmuren, waarvoor ook wel eens uitgeweken wordt naar Rotterdam en Rijswijk, tourskiën in het voorjaar in de Alpen, klimcursussen en abseilen. Ook worden er zomerkampen, klimweekends en begeleide tochten georganiseerd. Dit alles geheel geleid door leden.
DSAC verzorgt tevens goedkope skireizen naar alle wintersportoorden, niet alleen voor clubs maar ook voor personen, zodat je zelf niets meer hoeft te regelen. Voor uitjes buiten Delft wordt er gebruik gemaakt van de eigen bus, deze is ook voor andere doeleinden te lenen.
In de OWee kun je met DSAC abseilen van de Nieuwe Kerk (op de Infomarkt) en van het Elektrogebouw (dinsdag). Kom ook kijken naar de Dare-Devil-Ski-Jump, elke avond op Sociëteit Phoenix.
Klimmen:
Yeti
Geef nou toe, eigenlijk heb je het altijd al willen doen: oeverloos manoeuvreren door onmetelijke rots-, sneeuw- en ijsmassa’s om uiteindelijk die fel begeerde bergtop te bedwingen. Alleen met je tochtgenoot tegen de elementen. Yeti biedt je de kans om je dromen te verwezenlijken!
De SVAC Yeti is de alpenclub van Virgiel en heeft zich in zijn 13-jarig bestaan opgewerkt tot een van de actiefste studenten- alpenclubs in Nederland.
Yeti gaat bijna ieder weekend klimmen in België, Duitsland, Luxemburg of Frankrijk. Yetianen gaan door het jaar vier keer een week naar Zuid-Frankrijk of Italië, ‘s-winters gaan ze toerskieën en ‘s-zomers klimmen ze in de Zwitserse Alpen, tijdens de Yeti-week. En steeds worden ze naar iedere gewenste bestemming gebracht en thuisgebracht door de schitterende Yeti-bus, voorzien van alle gemakken.
De vlag die je hier op de foto ziet heeft dan ook al menige bergtop aanschouwt. Hij is daarom tijdens de oergezellige Yeti-borrels op Virgiel vaak aanleiding om de stoere verhalen weer op te halen.
Nog nooit geklommen? Geen probleem, bij Yeti kun je namelijk je volledige opleiding tot volleerd en ervaren alpinist of sportklimmer genieten. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om via Yeti aan (extra goedkope) NSAC zomer- of wintercursussen in de Alpen deel te nemen.
Als ondervereniging van Virgiel bestaat Yeti hoofdzakelijk uitVirgilianen. Yeti heeft ook buitenleden. Dat aantal is echter aan een maximum gebonden, het zijn uitsluitend mensen die een grote inzet tonen. Het beste kun je dus gewoon ook lid worden bij Virgiel.
Kortom, als jij: geïnteresseerd bent in de bergsport (sportklimmen of alpinisme), of al jaren klimt en dit in je studentenperiode actief wilt blijven doen, dan wil de Yeti jou!
Bergop ga je met Yeti!
Roeien:
Laga
De D.S.R.V. Laga is opgericht in 1876 als ondervereniging van het Deltsch Studenten Corps. Roeiers van Laga doen mee op het hoogste niveau met tal van Olympische titels en Wereldkampioenschappen als resultaat. Ook nu nog levert Laga wedstrijdroeiers voor de nationale equipe, zoals de drie Lagaaiers die deze week op het WK in Tampère actief zijn.
Veel aankomende studenten zijn tot nu toe nog weinig met de roeisport in aanraking gekomen. Toch kiezen veel studenten ervoor in hun stundententijd te gaan wedstrijdroeien. Roeien is namelijk de studentensport bij uitstek, omdat je bij roeien op Laga van beginnend eerstejaars tot aan WK’s deelnemende toproeier kan groeien. Voorts staan wedstrijdroeiers van Laga bekend om hun discipline, doorzettingsvermogen en motivatie. De OWee biedt de unieke gelegenheid kennis te maken met roeien op Laga. Tijdens de OWee kun je komen roeien op Laga om op deze wijze te ervaren wat roeien is.
Tijdens de Opvangperiode die twee maanden duurt word je de mogelijkheid gegeven te leren roeien en je eerste wedstrijdervaring op te doen. Na deze periode zal er een selectie gemaakt worden voor het komende wedstrijdseizoen. Naast haar activiteiten op het wedstrijdvlak organiseert Laga jaarlijks de Ringvaart Regatta, een internationaal bekende 100 km wedstrijd.
Laga is de enige roeivereniging in Nederland die volledig geconcentreerd is op het wedstrijdroeien. Maar ondanks de steeds strengere eisen die Den Haag stelt, blijft de combinatie van hard roeien en hard studeren nog goed mogelijk. Aangezien roeien de regelmaat in je dagindeling brengt, is die regelmaat weer goed voor je studie. Laga maakt daarnaast gebruik van een eigen studieadviseuse aan de TU, die je kan helpen bij je studieplanning.
D.S.R.V. Laga, Nieuwelaan 53, 2611 RR, Delft, 015-125266
Roeien:
Proteus-Eretes
Meer dan in sommige andere studentensteden in Nederland wordt in Delft een beroep op je gedaan om serieus met je studie bezig te zijn. Om aandeze eis tegemoet te kunnen komen, zal je dus verantwoord met je tijd om moeten gaan. Sporten in het algemeen en roeien in het bijzonder is ideaal te combineren met succesvol studeren.
Met bijna 500 leden is Proteus-Eretes één van de grootste studenten-roeiverenigingen van Nederland en dat kun je merken als je lid bent. In de nationale equipe is Proteus-Eretes altijd met meerdere roeiers vertegenwoordigd. Op de wereldkampioenschappen van afgelopen zomer behaalde een Proteus-Eretes roeier een zilveren medaille in de acht.
Als je bij Proteus-Eretes gaat wedstrijdroeien, volg je een intensief trainingsprogramma, waarbij je drie tot vijf keer per week roeit. Daarnaast volg je een kracht- en looptrainingen. In je eerste jaar begin je in de acht-met-stuurman. Hiermee doe je mee aan nationale en internationale wedstrijden in Nederland.
Uiteraard is het ook mogelijk om op een meer recreatief niveau aan roeien te doen. Wanneer je gaat competitieroeien bepaal je in overleg met je ploeg de trainingsintensiteit en start je een regionale competitie, waarbij je tegen studenten uit andere steden roeit. Daarnaast zijn er nog vele andere wedstrijden en toernooien in het hele land.
Naast al die activiteit op het water biedt Proteus-Eretes als grote studentenvereniging volop mogelijkheden om ervaring op te doen met commissiewerk. Jaarlijks worden wedstrijden georganiseerd, de vloot moet op goed niveau blijven, de bar moet draaiende gehouden worden etc. Met zo’n 25 commissies binnen de vereniging zit er altijd wel eentje tussen die bij jou aansluit.
Je kan lid worden van Proteus-Eretes door je in de OWee in de schrijven. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het bestuur en bij leden van de PEIK. Heb je zin om een keer te roeien tijdens de OWee, kom dan gerust langs op het Kruithuis.
Het bestuur van de D.S.R. Proteus-Eretes / Bram van der Lans142509 / Ronald Schleurholts143190 / Agnes van der Meij625725 / Joost Pastunink122083 / Huib van Zeijl617191 / Jantien Backer 135860 / Niels Andeweg 615557 / Bart van de Kerk560493
Rugby:
D.S.R.-C.
De Delftsche Studenten Rugby-Club speelt sinds 1918 op het hoogste niveau en is de oudste rugbyclub van Nederland. Het eerste team speelt ereklasse, waarvan sommige spelers in het nationale team spelen! Het derde team is een team voor beginners, dus ook als je nog niets van rugby afweet is het mogelijk om mee te doen.
Naast de competitie zijn er ook evenementen, zoals jaarlijks de Rugby-tour naar het buitenland en worden er sevenstoernooien georganiseerd. Iedereen kan meedoen, want er zijn zeer verschillende taken op het veld, dus ook verschillende mensen nodig. Als je klein of groot bent, sterk ofminder sterk, snel of traag, licht of zwaar bent, maar zin hebt om sportief bezig te zijn en lekker te trainen, kom dan bij de Delftsch Studenten Rugby-Club van het Delftsch Studenten Corps.
Rugby:
Thor
Beste basket-, voet-, korf-, hand-, corps-, honk-, tennis- of volleyballer (m/v), maar ook diegene die na jaren nietsdoen of polsheffen aan het vervetten geraakt zijn,
Denk eens na over een nieuwe uitdaging!!
Inmiddels weet je wel hoe dat ronde balletje rolt. Doe eens een wat onbekende sport en hang dat korfbalrokje of die hockeytak nu maar eens aan de bomen. Kortom: Rugby.
Van de vele vooroordelen jegens deze sport zijn enkele wel gegrond, een wil ik echter wel ontkrachten: dat rugby niets voor jou zou zijn.
Rugby is namelijk een van de meest complete sporten die bestaat en voor het formeren van een goed rugbyteam zijn vijftien spelers/speelsters nodig die nauwelijks meer overeenkomst vertonen dan een antilope en een beer. Je hebt snelle, lichte mensen nodig die rennen met de bal en sterke mensen nodig om de bal te veroveren in de zogenaamde scrum. Natuurlijk is er voor alle tussenliggende mensen ook een plaats.
SRC Thor is een onafhankelijke studenten-rugbyclub met ongeveer 80 leden, waarvan iedere student lid kan worden. Thor bestaat uit twee heren teams, een dames team en een binnenvaartschip als borrelruimte. Dit clubhuis is uniek in Nederland en door eigen leden opgebouwd. Hier wordt geborreld na de training op dinsdag en op zondag wordt de gespeelde wedstrijd onder het genot van een drankje nog eens geëvalueerd. Ook wordt er nog op donderdag getraind en zijn er jaarlijkse evenementen als de buitenlandse trip, ontvangsten van buitenlandse teams, video-avonden, bier-avonden, een kerstdiner, dies, Thornooi, etc.
Komend seizoen zullen er weer kennismakingstrainingen voor de heren gehouden worden op de dinsdagen van september om 18.30 uur en voor de dames zal er een beginnerscursus zijn die enkele weken duurt. Dit zogenaamde stappenplan is ook op dinsdag maar dan om 20.00 uur.
Ik zie jullie allemaal wel op het rugbyveld van het Sportcentrum om een keer mee te trainen. Of kom in de Owee even langs op de boot. Marion, 015-628218
Schermen:
Les Mousquetaires
Eén voor allen, allen voor één!
Als bij deze woorden vervlogen tijden doen herleven, als ze droombeelden oproepen over:
Daadkracht, Eergevoel & Loyaliteit,
Draken & Ridders,
Jonkvrouwen & Romantiek,
Toernooien & Festijnen uit de dagen van weleer.
Kom dan schermen bij G.B.B.S. Les Mousquetaires!
Schermen bij Les Mousquetaires is sport verheven tot kunst. Onder het credo: ,,Alles kan als het maar leuk is”, wordt er van alles georganiseerd.
Iedere donderdag is er van 19.00-20.30 uur de officiële Mousquetaire training. Naast deze training kan er natuurlijk altijd met andere groepen meegetraind worden.
Je kunt lid bij ons worden als je lid bent van k.s.v. Sanctus Virgilius. Voor meer informatie kun je de secretaris, Julia Hennig, bellen (tel: 015-618433).
Teken wij met bloedstollende kreet: Pungite Corpus!
Marit van Lieshout h.t. voorzitter
Julia Hennig h.t. secretaris
Dorrith Niepce h.t. penningmeester
Soft- en baseball:
Machos
In het jaar 1985 bleek dat er naast de ‘gewone’ studentensporten interesse was voor een ander soort sport. Binnen het Delftsch Studenten Corps waren er verscheidene dames en heren die in het softball en baseball dé sport dachten te herkennen die zowel gezellig is en prima te combineren valt met het studentikoze leventje.
D.S.B.S.C. Machos werd opgericht. Deze zomer is dit alweer tien jaar geleden en nog steeds staat gezelligheid bij ons voorop!
Echter, buiten de gezelligheid wordt er meegespeeld in het competitiedistrict west en wordt er elke week getraind. De dames trainen op dinsdag, de heren op donderdag. Ook zijn er door het hele jaar toernooien waar aan deelgenomen kan worden. Machos is een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps. Mensen die geen lid zijn van het DSC zijn echter ook bij ons welkom. Dus, zou je een balletje mee willen slaan, neem contact op met één van de onderstaande personen.
President: Nathalia van Hutten, 015-578333
Secretaris: Saskia Rijtema, 015-625847
Thesaurier: Roel Stubbe, 015-578333
Wedstr. Sec.: Rineke Olijve,015- 121110
Comm. A.: Jord Budding, 015-132016
Tafeltennis:
Bat Luck
Sanctus Virgilius TafelTennis Vereniging Bat Luck is een ondervereniging van Virgiel. We hebben ongeveer vijftig leden. Ieder jaar doen we met vierteams mee aan de voorjaars- en najaarscompetitie. Tot nu toe kwam er telkens één team uit in de vierde klasse, één in de vijfde en twee in de zesde.
Omdat we het eerste team graag de mogelijkheid willen geven, op een hoger niveau te spelen, zijn we hard op zoek naar personen die dit niveau (tweede, derde of vierde klasse) aankunnen. Buiten de competitie hebben we nog vele andere activiteiten. Zo wordt er jaarlijks meegedaan aan een internationaal tafeltennistoernooi in Eindhoven, de afdelingskampioenschappen in Den Haag en organiseren we zelf jaarlijks clubkampioenschappen en houden we een handicaptoernooi. Ook is er ieder jaar het Bat Luck-weekend, de videonacht en een buitendag. Wekelijks is er dan nog de etensborrel, waarbij er eerst gezellig een biertje gedronken wordt, waarna we met z’n allen gaan eten.
Zoals je ziet, hoef je niet ontzettend goed te kunnen tafeltennissen om lid te mogen worden van Bat Luck. We hebben immers genoeg leden die geen competitie spelen, maar die het wel leuk vinden om aan één van de andere leuke activiteiten deel te nemen. Het enige wat je moet doen is lid worden of zijn van Virgiel. Heb je interesse of wil je eerst meer weten, dan kun je ons tijdens de Owee op Virgiel aantreffen. Ook kun je, als je nog vragen hebt, met één van onderstaande personen contact opnemen.
Martijn van Breukelen, 015-141787, voorzitter
Lars Wiersma, 015-560248, secretaris
Joost Havers, 015-560248, penningmeester
Tennis:
D.S.L.T.C.
D.S.L.T.C., een ondervereniging van het Delftsch Studenten Corps, heeft meerdere competitieteams, zowel gemengd en ongemengd, die in het weekeinde wedstrijden spelen op de Sportstichting. Bovendien kan je ook squashen. Na een bruisend lustrumjaar met als hoogtepunt tennissen op het gras van Rosmalen, heeft het afgelopen tennisjaar wederom volgestaan met tennis- en squashtournooien, competities en de niet te vergeten gezelligheid. Op de Infomarkt, de eerste dag van de OWee, kun je bij de stands van het Corps meer te weten komen over deze sportieve ondervereniging.
Tennis:
Tenniphil
Tenniphil is de tennisondervereniging van Virgiel. We hebben iets meer dan 200 leden, en zijn daarmee één van de grootste onderverenigingen.
Tenniphil is ook een door de KNLTB erkende vereniging, zodat wij competitie mogen spelen. We hebben dan ook zowel op zaterdag als op zondag 6 teams die onze eer gedurende zeven weken met hand en tand verdedigen. Naast de competitie zijn we bezig met het opzetten van eentweewekelijkse toss-avond en zijn er gedurende het studiejaar enkele gezelligheidstoernooitjes, waarbij ook wordt gesquasht, de clubkampioenschappen en voor nog meer gezelligheid zijn er ook diners en borrels. We zijn gedurende de OWee ook actief, dus als je nog meer wilt weten: kom even langs op de infomarkt of op Virgiel.
Voetbal:
Ariston ’80
Als het prof-zijn je te zwaar wordt, de druk van Cruijff je te groot. Als de geur van het gras blijft trekken, de buik toch al wat begint te hangen. Als je zaterdag overdag alleen gebruikt om op de avond te wachten, als je de kleuren van Barcelona niet kan missen: denk eens aan Ariston ’80.
Gehuld in de kleuren van Barca, getooid met een hoop sportiviteit, inzet en gezelligheid bieden wij jou het ideale voetbal. Met flair werden wij dit jaar vierde in het fair-playklassement van de Haagse voetbalbond. En dit terwijl van onze zes teams er één (het eerste) promoveerde, twee zeer hoog meedraaiden in hun klasse en de rest een niet mis te verstaan balletje meetrapte in hun poule. Er wordt gevoetbald in de HVB waarbij ons eerste team weer teruggekeerd is in de eerste klasse onderbond en ons zesde hoge ogen gooide in de reserven vierde klasse. Er is dus altijd wel een team die bij jouw capaciteiten past. Zelfs het trainen kan twee keer per week, op maandag en donderdag, onder de bezielende leiding van een ‘gerenommeerde’ trainer.
In tegenstelling tot de profs van het echte Barca gaat bij ons voetballen en gezelligheid hand in hand. Ongebonden aan welke studentenvereniging dan ook beschikken wij over een drijvende kantine op donder- en zaterdag voor alle nodige versnaperingen en feesten. En als laatste zijn er de altijd terugkerende activiteiten als toernooien in binnen- en buitenland, maaltijden en als de Toeter-cie zin heeft een blad met alle roddels.
Kom eens langs op de training of bel even. Jeroen Jansen, 015-569866
Voetbal:
Ouwe Schoen
Ouwe Schoen is de voetbalondervereniging van het Delftsch Studenten Corps en heeft naast de competitie op de Sportstichting ook jaarlijks terugkerende huizentoernooien en gezellige activiteiten. Er zijn drie teams die zeker niet voor elkaar onderdoen! Als je vroeger hebt gevoetbald of misschien ook wel niet en je hebt zin om een ‘vijfje’ lekker te raken, kom dan voetballen bij het D.S.C.
Volleybal:
Alexo
Alexo is een volleybal vereniging die zichzelf er goed kan vermaken op allerlei manieren. Bij elke activiteit zal er wel ergens een volleybal te vinden zijn. In de hand of in de sloot. Maar dat maakt allemaal niet uit. Tijdens de competitie wordt er elke vrijdagavond na een gewonnen wedstrijd, ja Alexo wind altijd, op de Sportstichting en op Virgiel druk geborreld over hoe goed we wel en niet zijn. Alexo is een ondervereniging binnen Virgiel.
Virgiel heeft veel onderverenigingen maar juist die vereniging die zeer gezellig is en ook nog wat niveau in huis heeft, dat is natuurlijk alleen Alexo. We tellen acht teams, waaronder twee dames teams. Totaal hebben we rond de honderdtien leden. Het hele jaar door lopen we toernooien af en wordt er op weekend gegaan. Ook organiseren we elk jaar een Internationaal Volleybal Toernooi rond het derde weekend in september. Dit jaar, op 23 en 24 september, wordt het de twintigste keer.
Mocht je na dit gelezen ye hebben echt het idee hebben gekregen van ‘Alexo, daar moet ik bij%, mag je mij direct opbellen en dan ben je binnen de kortste tijd lid. Als je dit niet denkt, meld je dan gewoon aan bij Virgiel, dan zul je ons daar zeker nog een paar keer tegen komen en alsnog concluderen dat Alexo de vereniging is met de kwaliteit op elk gebied. Tot dan!
Rutger Baan, secretaris S.V.V.V. Alexo, Tel. 619236
Volleybal:
Ariston
Ariston is een onafhankelijke volleybalvereniging voor studenten, oud-studenten en Aio/Oio/Twaio’s. Deze vereniging bestaat uit 6 heren en 6 dames teams. Het eerste damesteam speelt 1e klasse en het eerste herenteam speelt 2e klasse. Er zijn tevens leden die geen competitie spelen, maar alleen trainen.
De trainingen worden op maandag tot en met woensdagavond gegeven. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond. Op een thuisavond spelen alle teams wedstrijden tussen zeven en twaalf uur. Het leuke hiervan is dat je ook de wedstrijden van de andere teams kunt zien. Na zo’n vrijdagavond wordt regelmatig een borrel georganiseerd in ‘de Bolk’. Op elke borrel wordt er door één of twee teams voor lekkere hapjes gezorgd. Tevens worden er een paar keer per jaar toernooien georganiseerd waaronder een strandvolleybaltoernooi.
Als je zin hebt om komend jaar te gaan volleyballen en Ariston lijkt je wel wat, kom dan gewoon een keertje meetrainen. Als de sfeer je bevalt, kun je lid worden door je op te geven bij de secretaris of d.m.v. het inschrijfformulier dat aan het begin van het seizoen wordt uitgedeeld. Wanneer je competitie wilt gaan spelen is het raadzaam om je bijtijds op te geven, aangezien de competitie al halverwege september begint.
Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met: Sidney Bakker (015-622244) of Jennifer Kockx (015-611266)
Volleybal:
Punch
Punch is een onafhankelijke studenten-volleybalvereniging met ruim 300 leden. Het grootste deel hiervan speelt in competitieverband in één van de 15 heren- en 7 damesteams. Doordat deze teams uitkomen in de eerste tot en met de vijfde klasse bieden we je de mogelijkheid om te trainen en te spelen op je eigen niveau.
Maar niet alleen presteren vinden we belangrijk, ook de gezelligheid verliezen we niet uit het oog. Zo worden er door het seizoen heen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue met de punchband, punchlunches, feesten en ook toernooien, waaronder een groot tweedaags buitentoernooi. Sinds dit jaar hebben we op vrijdagavond de beschikking over een ruimte, de boot, waar je na je inspanningen in het veld onder genot van een drankje nog gezellig kunt kletsen tot diep in de nacht.
Dit jaar bestaat Punch 45 jaar, wat een reden is om dit groots te vieren. De lustrumcommissie is druk bezig met organiseren, dus verder is aan ons om af te wachten.
Tijdens de OWee zal Punch van zich laten horen door ’s maandags op de OWee-markt met een kraampje te staan, op dinsdag- en woensdagochtend kun je met ons een balletje slaan op het Sportcentrum en woensdagmiddag zorgen we voor een volleybaltoernooitje in de Delftse Hout.
Concluderend kunnen we zeggen dat Punch een gezelligheidsvereniging is, voor zowel hoog als laag niveau volleybal. We hopen dat je dit zelf zult ervaren en besluit lid te worden bij Punch!
Voor meer informatie kun je bellen met Monique (015-146299) of Jan Hendrik (015-142509).
Volleybal:
Sigi
Ondervereniging Sigi van het Delftsch Studenten Corps heeft twee heren- en één damesteam die zich met basketbal bezighouden, en twee heren- en één damesteam die met volleybal bezig zijn. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden op de Sportstichting, zijn er basketbaltournooien en outdoor-volleybaltoernooien in heel Nederland. In de zomer worden er strandvolleybaltoernooien op Scheveningen georganiseerd. Fanatisme en gezelligheid komen bij deze ondervereniging samen!
Zwemmen en waterpolo:
Wave
D.S.Z. WAVE is de onafhankelijke Delftse Studenten Zwem- en WAterpoloVEreniging die de mogelijkheid tot trainen en wedstrijdenspelen biedt. Wave is 5 jaar geworden in 1995 en heeft ruim honderd leden: recreanten, wedstrijdzwemmers en waterpoloërs. Naast waterpolo en zwemmen worden er tal van andere activiteiten georganiseerd.
Waterpolo: Wave heeft 2 herenteams en 1 damesteam, die meedoen aan de competitie van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Het niveau loopt uiteen van bondsniveau tot beginner. Deze competitie telt ongeveer 10 speeldagen (zondag) per jaar. Verder worden veel toernooien bezocht in binnen- en buitenland. Ook als je alleen wilt trainen ben je natuurlijk van harte welkom, ervaring niet vereist!
Zwemmen: Wave heeft het initiatief genomen tot het opzetten van een landelijke studentenzwemcompetitie, de NSZK. Hieraan doen acht studentensteden mee. WAVE heeft deze competitie afgelopen jaar voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. De tijden worden erkend door de KNZB.
Wave organiseert elk jaar een zwemwedstrijd en een waterpolotoernooi. In 1995 werden ter ere van het eerste lustrum de Nederlandse Studenten Kampioenschappen georganiseerd. Andere activiteiten zijn een zeilweekend, de nieuwjaarsborrel, het verjaardagsfeest, de barbecue, de Waviade en een fietsvakantie.
Zowel voor zwemmen als voor waterpolo kun je twee keer per week trainen in het Sportfondsenbad. Ook is het mogelijk op je sportkaart de studentenvrijzwemuren te bezoeken, deze zijn meestal voor de zwemtrainingen. De trainingstijden zijn:
maandag waterpolo: 22.00-23.30 uur
dinsdag zwemmen: 22.00-22.45 uur
woensdag waterpolo: 22.00-23.30 uur
donderdag zwemmen: 22.45-23.30 uur
Voor meer informatie kun je bellen naar de volgende personen.
Waterpolo: Sam Pieter (015-136222) en Majonne (015-571697).
Zwemmen: Nicole (015-560871) en Ferry (015-567695). Je kunt natuurlijk ook op de infomarkt of op een training langskomen, dan is er altijd wel iemand die je meer kan vertellen.
Comments are closed.