Campus

Sport – Delta 18

Op de finaledag van het Obvius Open tennistoernooi was het droog, zonnig en warm, al stond er een wat lastige wind op het sportcentrum. In de hoogste categorie van het herenenkel verloor de als eerste geplaatste clubfavoriet Michiel Kuyper in twee sets van Erik van Beek (2-6, 2-6).

In de hoogste damesenkelfinale had Kuypers clubgenote Margriet Nieuwenhuis verrassend weinig moeite met de veel sterker geachte Tess Poot die zij met 6-4 en 6-2 naar huis stuurde.

Intussen greep bouwkundestudent Daan Spijkers met zijn beachvolleypartner Emiel Boersma in twee recente wereldbekerwedstrijden definitief naast een plaats in de opgeschoonde internationale top-16 die Olympische kwalificatie zou opleveren. De hoop is nu gevestigd op de vrijdag in Turkije van start gaande Continental Cup, een landenwedstrijd waar Nederland een tweede startbewijs zou kunnen veroveren voor Boersma/Spijkers. “De week daarna is de laatste kans in Moskou. Ik zie het met vertrouwen tegemoet”, aldus de optimistische Spijkers.

De nationale damesacht, met roeisters Sytske de Groot en Chantal Achterberg van Proteus in de gelederen, is wel verzekerd van Olympische deelname, maar presteerde zondag op de laatste wereldbekerwedstrijd in München teleurstellend. Halverwege lag de boot nog tweede, maar na twee kilometer kwam zij als vierde binnen, ruim drie seconden achter winnaar Canada. Lichtpuntje was het minimale verschil van 0.4 seconde met nummer drie, Groot-Brittannië. De acht won door dit resultaat het wereldbekerklassement, maar zal hard moeten werken om in Londen een serieuze gouden medaillekandidaat te zijn. Het beste nieuws kwam van het duo Arnoud Greidanus (Proteus) en Joris Pijs. Hun zilveren race was een welkome opsteker voor het WK voor niet-olympische nummers in Plovdiv, half augustus. Daar start ook Ryan den Drijver van Laga, als stuurman van de lichte acht. Diens verenigingsgenoot Conno Kuyt en Proteeër Bart Lukkes streden in München met de lichte dubbelvier tot 500 meter voor de finish voor de prijzen, maar grepen in de eindsprint naast een podiumplaats. “Een zeer leerzame race, de knikkers moeten gegrepen worden op het WU23″, interpreteerde de dienstdoende verslaggever op de site van Proteus. WU23 is het wereldkampioenschap onder 23 jaar dat in juli plaatsheeft in Litouwen.
In Groningen troefde Laga afgelopen weekend tijdens de Martini Regatta Proteus af met het behalen van vijf ‘blikken’ tegen vier voor de Delftse tegenpool. De winst van de eerstejaars damesacht werd het meest bejubeld.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.