Campus

Sport

Het was een mooi weekend voor de heren van DSHC. Zelf klopten de hockeyende TU-studenten op eigen veld Cartouche met 3-2, met wie zij nu de tweede plaats delen.

Minstens zo mooi was het onverwachte gelijke spel (4-4) waarmee koploper Zwart-Wit zich verslikte in hekkensluiter Derby. Het verschil met de lijstaanvoerder is daardoor nog slechts één punt.


In de daaraan voorafgaande herfstvakantieperiode vielen de topsportprestaties op van twee TU-studenten. Zo mengde werktuigbouwer Hylke van Grieken zich tijdens de zesdaagse van Amsterdam in de (driedaagse) strijd om de Sprint Cup. De wielrenner, lid van de Nederlandse baanselectie, presteerde het om twee dagzeges binnen te halen. Goud lag voor het grijpen, mits hij op de derde en laatste sprintdag geen grote fouten zou maken. Ook nu weer haalde hij de finale, net als een dag eerder tegen zijn grote concurrent, de Amerikaan Dan Sullivan. ‘Ditmaal ging ik voor de lange sprint’, schrijft Van Grieken op zijn site. ‘In de laatste bocht kwam Sullivan naast me en kon op het laatste moment nog net eerder over de streep komen.’ Voor de eindzege had Van Grieken niettemin genoeg aan zijn tweede plaats.


Ook voor L&R-studente Priscilla Speelman stond er anderhalve week geleden goud op het spel, tijdens de finaleraces van de International Superkart Series in Assen. Het werd een ‘thrilling weekend’ volgens haar coachende vader. In de eerste race lag de ranglijstaanvoerster op kampioenskoers, totdat de motor het begaf in de laatste bocht voor de finish. Met veel kunst- en vliegwerk wist zij haar stilgevallen kart toch nog als derde over de finish te krijgen. Met haar (geslonken) puntenvoorsprong op haar Duitse concurrent Jurgen Reinke moest zij in de slotrace in elk geval finishen om haar toppositie niet te verspelen. Pa Speelman: “Deze race was werkelijk thrilling daar Priscilla reeds in de eerste ronde uitviel met koppelingsproblemen, maar door geweldig reparatiewerk wisten ze haar weer op de baan te krijgen. Iets te enthousiast bleek even later, want het leverde haar een drive through op.” Maar ook bij Reinke begaf de motor het. Toen ook hij de pits in reed was Speelman zeker van haar titel.


De jaarlijkse herfsteditie van de door Wave in en rondom het Kerkpolderbad georganiseerde zwemloop werd gewonnen door Lennart Middel. Snelste vrouw was Wendy Sneekes die in een deelnemersveld van 34 slechts negen mannen voor zich duldde. Tips? Jimmy.tigges@hetnet.nl

Voor iedereen onder de – pakweg – 25 is het iets wat je vroeger bij je ouders zag liggen. De eerste aanwinst van je eigen muziekcollectie, hooguit. Het cassettebandje mag dan al decennia verdrongen zijn door de cd, vergeten is hij niet. Al is het maar vanwege de bitterzoete herinneringen aan het gepiel met een schroevendraaier in de nachtelijke uurtjes, omdat de tape weer eens was vastgelopen in je cassetterecorder. Alles om je illegale kopie te redden. Of het origineel natuurlijk, want heus: ze werden gewoon in de winkel verkocht.
Geen flashbacks naar Madonna, Milli Vanilli of vroege Dire Straits bij Worm, vrijdagavond. Alternatief is het sleutelwoord in de concertzaal, dus kun je ook tijdens ‘Hissss… – a Cassette Docu Musical Revue’, alles behalve mainstream verwachten. Wél diepgang. ‘Tapegoeroe’ Frans de Waard en gasten vertellen aan de hand van zelf samengestelde tapefragmenten over de invloed van de cassette op verschillende subculturen. En er is muziek, natuurlijk. Van het Franse Tapetronic bijvoorbeeld, dat gemanipuleerde cassettes gebruikt om het geluid van draaitafels uit te dagen. Wouter van

Veldhoven maakt nieuwe muziek met behulp van oude middelen: cassetterecorders, zelfgemaakte muziekmachines en een analoge computer. Ook leuk: neem je eigen tekst mee en laat er door de eighties-verslaafde Worm-crew een nummer van maken, opgenomen op cassette. Geen inspiratie? Geen zorgen: een blijvende herinnering koop je ook in de vorm van het ter plekke opgenomen én gedupliceerde concert van Zombies under Stress. O, alléén op cassette natuurlijk. 

‘Hissss… – a Cassette Docu Musical Revue’, op vrijdag 26 november om 16.00 uur in Worm, Rotterdam.
www.wormweb.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.