Campus

Sport

Michael Poot schaatste afgelopen weekend op het NK afstanden in Heerenveen naar een twaalfde plaats op de 500 en een veertiende plaats op de 1000 meter.

De masterstudent civiele techniek was er dik tevreden mee. “Je kunt natuurlijk kijken naar de cijfertjes. Vorig jaar was ik tiende op de 500 meter, nu twaalfde. Maar ik vergelijk mij liever met mijzelf. Qua tijden heb ik weer een stapje gemaakt ten opzichte van vorig jaar. Zeker op de 1000 meter heb ik een goede race gereden.”
Poot heeft een extra missie. Hij wil laten zien dat het mogelijk is om met diabetes aan topsport te doen. Tijdens de plaatsingswedstrijden in Groningen, een paar weken eerder, had hij moeite om zijn bloedsuiker op het juiste niveau te houden: “De spanning was te groot. Dit keer ging dat goed. Voor mij is dat een persoonlijke overwinning.”

Grote spanning zal er donderdag ook zijn bij een andere snelheidsduivel. De Delftse technische bestuurskundestudent Teun Dappers plaatste zich met 24 andere autocoureurs in spe voor de dan te houden finale van de Dunlop Drivers Cup op Circuit Park Zandvoort. Dappers werd als een van de honderd kandidaten geselecteerd voor de voorronde op 23 september. De deelnemers moesten tijdens vier proeven aantonen hun voertuig onder alle omstandigheden volledig onder controle te kunnen houden. Mocht hij vandaag winnen, dan krijgt hij onder meer een racecursus aangeboden onder begeleiding van de bekende coureur Jeroen Bleekemolen.

Dat Olle Overbosch zijn judokunsten nog niet is verleerd, bleek anderhalve week geleden tijdens het NK in Rotterdam. Mede door zijn drukke bouwkundestudie zette Overbosch anderhalf jaar geleden zijn carrière als topjudoka stop. In plaats daarvan ging hij sumoworstelen. Dat leverde hem in augustus zowaar de Europese titel op in de lichtgewichtklasse. Nu het sumoseizoen stilligt, nam hij de gelegenheid te baat om een ‘uitstapje’ te maken naar zijn oude sport. In de klasse tot 81 kilo won hij brons door Vincent Krijgsman met een ippon te verslaan.

De basketballers van Punch kunnen het ook nog steeds, maar zitten nog niet op het hen vertrouwde niveau. Lang ging zaterdag op het sportcentrum de strijd tegen de Groene Uilen gelijk op. Na de laatste toeter sloeg de balans met 68-72 niettemin door naar de Groningers. Met drie nederlagen en één zege staan de Delftenaren voorlopig laag genoteerd in de landelijke promotiedivisie. “De tegenstanders zijn de laatste tijd erg sterk”, probeerde center Tim Hilhorst de negatieve balans te verklaren. “Vooral op de guard-positie missen we de wat geroutineerdere spelers, vanwege blessures. Daarnaast is het een stukje alertheid dat erbij inschiet”, aldus Hilhorst, die er vertrouwen in heeft dat zijn ploeg zich net als vorig jaar gaandeweg zal opwerken op de ranglijst.

Steffen de Jonge, 19 jaar, student industrieel ontwerpen

“Meestal eet ik twee witte kadetten en een kroket, maar de kroketten kwamen ineens m’n neus uit. Dus nu eet ik een frikadel. Eigenlijk zou het wel wat gezonder kunnen. Hoewel ik wel altijd melk drink. En ik heb een sinaasappel bij me. In mijn tas. Als ik niet bij IO lunch, koop ik vaak een broodje op het station. Ik werk voor de stationscateraar en krijg zestig procent korting. Wel zo goedkoop.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.