Campus

Sport

Vorig seizoen waren ze nog actief in de vierde klasse. Na drie duels in de nieuwe competitiejaargang vinden de rugbyers van Thor zichzelf nu ook in de derde klasse terug in de top van de ranglijst.

Na RSRC en The Elephants werd zondag op het sportcentrum ook DSR-C 2 verslagen. Wat heet, de rugbyende corpsstudenten werden afgedroogd met 92-7. Na een gelijkopgaande beginfase, die resulteerde in een 7-7 tussenstand, gingen de sluizen wagenwijd open. “We hebben de wedstrijd zowel offensief als defensief daarna tot het einde toe gedomineerd”, glunderde captain Francis Ndonga. Zondag staat zijn ploeg een mooie testcase te wachten tegen RFC Gouda dat al vijf zeges op zijn naam heeft.

Minder voortvarend was de competitiestart van de eveneens gepromoveerde Delftse studentenfloorballers van Blue Falcons. Anderhalve week geleden debuteerde het herenteam in de eerste divisie (het hoogste landelijke niveau) met een 9-4 nederlaag tegen UA Sonics uit Amersfoort. Zaterdag bleek de ongeslagen kampioen van vorig jaar, het Amsterdamse FB Agents, een veel te zware opgave. Na de drie periodes stond de eindscore 12-0 op het scorebord. “Een goed leermoment voor de spelers en een teken dat er nog genoeg werk aan de winkel is”, was de nuchtere reactie van voorzitter Gerard Pijcke.
Uit de met 3-2 verloren openingswedstrijd tegen VOC Maarssen zullen de volleyballers van Punch waarschijnlijk ook enige leermomenten hebben getrokken. Vrijdagavond bleek in elk geval het veel sterker geachte Leython geen enkel probleem voor de TU-ploeg. Op het sportcentrum werd de opponent uit Leiderdorp in vier sets (25-19, 25-23, 25-14, 25-19) simpel terzijde geschoven. “Onze buitenaanvallers scoorden superveel”, aldus diagonaalaanvaller Koen Keijsers. Met Nico Halsema als nieuwe coach wil de promotieklasser proberen terug te keren naar de derde regiodivisie. Niet onmogelijk, volgens Keijser, “maar we hebben wel grotendeels een nieuw team, met heel andere spelverdelers. Het is nog even afwachten hoe dat gaat lopen.”

Anders dan vorig jaar was ook de samenstelling van het team dat zaterdag in Hoogezand-Sappemeer namens studentenwielerclub Wtos aan de meet stond tijdens de NK ploegentijdrit voor clubteams, de traditionele afsluiting van het wegseizoen. Zonder drie belangrijke krachten, om uiteenlopende redenen afwezig, eindigde het aanvankelijke zestal in de middenmoot. “Het liep niet helemaal zoals gepland”, erkende woordvoerder Jos Koop. De 26ste plaats van 2009 schiep verwachtingen, die niet werden waargemaakt. Het al vroeg afhaken van John Spruit, na een valpartij, en van Martin Janssen, dertig kilometer verder, was daar mede debet aan. De overgebleven vier coureurs zetten uiteindelijk de 43ste tijd neer. Voor het eerst verscheen er ook een Wtos-ploeg aan de start van de ruim veertig kilometer lange damesrace, een kleine mijlpaal in de clubhistorie. Na het uitvallen van Lisa de Rooij trapte het resterende trio, onder wie Wtos-coryfee Debbie van Ammerlaan, in een goed tempo door naar de 24ste plaats.

Aan: Merel Verwaal (19, IO)
Ontvangen: Zaterdag 7 november 17.45 uur
Van: Douwe Treurniet (22, CT)

Hé Merel, wilde even kwijt dat het gister een topavond was! We hebben er een mooie puinhoop van gemaakt!! Groetjes thuis aan je matties! X

Kerst valt dit jaar vroeg voor de bewoners van Binnenwatersloot 5, waar afgelopen vrijdag het kerstdiner plaatsvindt. Drie uur van tevoren zegt de date van Merel af. Een zoektocht naar een nieuwe kandidaat volgt, waarbij elke DSC-almanak wordt opengetrokken. Uiteindelijk hebben Merel en haar huisgenootjes na 24 pogingen beet. Ondanks dat Douwe uit Bosch en Duin moet komen, is hij op tijd én verkleed volgens het ‘liever niet te publiceren’-thema. “De date van mijn huisgenootje is niet eens verkleed”, voegt Merel waarderend toe.

Dit was de laatste aflevering van de rubriek ‘Berichten’.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.