Campus

Sport

Het gaat voortreffelijk met Taurus. Ook na de vijfde competitiewedstrijd, 2-1 winst op subtopper HDV, zijn de voetballers nog zonder puntverlies. Dat kunnen de hockeyers van DSHC niet zeggen.

Die haalden in de vijfde speelronde pas hun eerste punt binnen door uit bij Spirit met 3-3 gelijk te spelen. Hetzelfde geldt voor de dames van Dopie, die na een moeizame competitiestart zondag remiseerden met HDS (1-1).
Alle begin is moeilijk. Zeker als het om een in ons land onbekende sport gaat als floorball, ook wel unihockey geheten. Een soort ijshockey zonder ijs, maar wel met stick en een plastic bal vol gaten. Toch bestaat er een officiële competitie, in deze vooral door studenten beoefende sport. De vorig jaar opgerichte Delftse studentenfloorballvereniging Blue Falcons schreef dit seizoen voor het eerst twee teams in. Het mixed team, opererend als viertal, haalde tegen UFC Utrecht 4 al een eerste zege binnen (5-4). In de herencompetitie liet het namens Blue Falcons acterende zestal de vloer met zich aanvegen door Tilburg Floorball (20-2). “Waarschijnlijk de sterkste ploeg uit die competitie”, relativeerde secretaris Sita Verburg de fikse oorwassing. De Delftenaren leken de mentale dreun afgelopen zaterdag verwerkt te hebben, gezien het 7-7 gelijkspel tegen Utrecht 3 waarmee het eerste competitiepunt werd binnengehaald. Om de sport te promoten hield de club afgelopen zondag een beginnerstoernooi op het sportcentrum. Verburg heeft goede hoop naar aanleiding van het evenement enkele nieuwe leden te kunnen begroeten. “Je hoeft niet zoveel te kunnen. Iedereen is welkom. Of je nu competitie wilt spelen of alleen wilt trainen.”
De pas twee jaar bestaande badmintonclub USSR (United Shuttles Smashing Right)  opereert voorlopig eveneens in de marge, al zijn de plannen om zich voor de voorjaarscompetitie van de NBB in te schrijven in een gevorderd stadium. Vrijdag werden in sporthal De Buitenhof de sportieve krachten gemeten met de badmintonners van Sweti Day. De wisselbeker van deze halfjaarlijkse Delftse badminton-clash ging naar de laatsten. De burgerclub won 46 van de 88 onderlinge wedstrijden, louter dubbels en mixen. “De tegenstanders waren net iets beter ingespeeld”, vergoelijkte teamleider Martijn Jannink de nederlaag.
Masterstudente luchtvaart- en ruimtevaarttechniek Lianne Wagtho ziet uit naar de zesdaagse van Amsterdam. Het damesfietsen was afgelopen januari als nieuw onderdeel aan de zesdaagse van Rotterdam toegevoegd en staat nu wegens gebleken succes ook in de hoofdstad op het programma. Van 20 tot en met 25 oktober staat er alle dagen een dameskoppelkoers op de rol. “Gek als ik ben van de koppelkoers, sta ik natuurlijk te juichen”, reageerde de Delftse wielrenster op haar eigen site. Wagtho, die in Rotterdam met haar toenmalige fietspartner Nina Kessler als zevende eindigde, ver achter het winnende duo Marianne Vos/Adrie Visser, is volop in training met haar ploeggenote Bertine Spijkerman.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.