Campus

Snelle citroen kip

Als cadeautje heb ik mijn vriendin een kookboek (wat anders?) gegeven. Met maaltijden die je vrij snel, in een minuut of 30, kan rondkrijgen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de gemiddelde kooktijd bij de meeste mensen die ik ken een uur is.

Zoals jullie weten, ben ik zelf nogal van het relaxed koken. Recepten waarbij je ook even rustig wat anders kunt gaan doen.
Maar voor de verandering zet ik eens wat snels,
voedzaams en leuks op tafel.

Citroenkip met geroosterde aardappeltjes en broccoli

Nodig: kookpan; koekenpan; oven; ovenschaal; waterkoker; bakjes.

Ingrediënten: kippenpoot of kippenpootvlees; citroen; knoflook; krieltjes; broccoli; pijnboompitten; zout;
peper; gerookt paprikapoeder; olie.

Daar gaan we! Zet de oven aan op 250 graden met de lege ovenschaal erin. Kook water in de waterkoker. Zet de koekenpan op een middelhoog vuur. Ontbeen de kippenpoot en snijd het vlees in stukjes. Doe citroenschil, sap van een halve citroen, olie en een beetje zout in een bak en doe daar het vlees bij. Rooster de pijnboompitten. Doe het gekookte water in de kookpan met wat zout en kook hier de middendoor gesneden krieltjes in gaar. Na koken laat je ze uitdampen. Kook intussen weer water in de waterkoker, doe dit in een pan en kook vervolgens de schoongemaakte broccoli hierin gaar. Doe de krieltjes na uitdampen in de ovenschaal met een beetje olie en zet in de oven. Als de krieltjes goudbruin zijn, doe je er een beetje paprikapoeder over voor de laatste vijf minuten. Bak de kip gaar, haal uit de pan, doe een beetje olie en fijngesneden knoflook in de pan, blus de pan af met het sap van een halve citroen en doe de broccoli erin. Afmaken met pijnboompitten.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.