Campus

Smakelijk

Nieuw collegejaar, nieuwe kansen. En nieuwe feestjes, gelukkig. Reden om te proosten! Op de vierde Delftse Bierbeurs bijvoorbeeld, en het nieuwe, duurzame eetfestival Dag Hap.


Studentenstad bij uitstek, een biercafé met dertien speciale bieren op de tap; daar hoort natuurlijk ook een bierfestival bij. Voor de vierde editie van de Delftse Bierbeurs, zondag op de Brabantse Turfmarkt, nodigde bierlokaal Locus Publicus brouwerijen uit België, Duitsland én Nederland uit. Toch gaat het de organisatie vooral om de kleine Nederlandse brouwerijen. Klein Duimpje uit Hillegom bijvoorbeeld, De Jantjes uit Uden, De Leckere uit Utrecht, De Pelgrim uit Rotterdam en ’t Vølen uit Volendam. Helemaal leuk: brouwerij de Koperen Kat uit Delft presenteert zijn eerste biertje. Net als brouwerij de Eem trouwens, maar dan alleen voor vrouwen. Kies daar als Locus Publicus maar eens de winnaar van de bierbrouwwedstrijd uit.


Je zou er trek van krijgen en dat is maar goed ook, want Den Haag roept vanaf 30 september een nieuw festival in het leven: Dag Hap. Drie weken lang kun je in de weekends genieten van culinaire hoogstandjes met een duurzaam tintje. Een greep uit het aanbod: live gebrouwen bier van slootwater, een honingbank om te investeren in bijen en een windmolenwiek als eettafel, van de afvalarchitecten van Refunc. Sjim Hendrix bereidt in zijn tijdelijke restaurant ConservenNL spannende gerechten als stadsduif, duinschaap en zeesla. Er is zelfs een groenruilmarkt, waar amateurtuinders en festivalbezoekers alles met elkaar kunnen ruilen wat met tuinieren te maken heeft; van lamsoren tot jam en van tuinboeken tot gereedschap.


Wekenlang lekkerbekken dus, en met een goede reden: zo denk je eindelijk eens na over onze voedselcyclus, hoopt organisator Stroom. Van akker via bord naar toilet en afvalemmer. Eet smakelijk.


Vierde Delftse Bierbeurs, op zondag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur op de Brabantse Turfmarkt. Toegang gratis.

Dag Hap, in de weekends van 30 september tot en met 16 oktober 2011 van 12.00 tot 19.00 uur in het Maria Dermoûtpark (Erasmusveld) in Den Haag. Toegang gratis, eten niet.

Bestuurskamer der Landelijke Studenten Vakbond (LSVb)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.