Campus

Shokoufeh Cheheili Sobbi

Shokoufeh Cheheili Sobbi, studente life sciences technology aan de TU Delft en geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft de Echo Bèta Techniek Award gewonnen.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Expertisecentrum Diversiteitsbeleid (Echo) aan een getalenteerde niet-westerse student in het hoger onderwijs. De studenten
worden niet alleen beoordeeld op hun bovenmatige studieprestaties, maar ook op hun maatschappelijke bijdrage. De prijs die Cheheili Sobbi wint is een summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA).


1. Het winnen van deze award is een stimulans om nog beter te presteren in de toekomst.

ja


2. Ik heb terecht gewonnen van de andere TU-finalisten

ja


3. Vooroordelen en een negatief imago maken het allochtone studenten nog altijd lastig te excelleren.

ja/nee


4. Jammer dat ik nu niet op vakantie kan in de zomer.

nee


5. “Op vraag 3. Vooral de taalbarrière maakt het voor allochtonen moeilijk om te excelleren. Taal is een belangrijk element in communicatie. De taalbarrière maakte het in het begin moeilijk voor me om mijn capaciteiten te laten zien en ik moest die barrière compenseren. Als niet-westerling moet je net iets meer je best doen en bewijzen. Maar als je stevig in je schoenen staat, een goed CV hebt en een sterke persoonlijkheid, dan staat iedereen achter je en kijken ze niet meer naar je etnische achtergrond.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.