Onderwijs

Science Port Holland opgericht

De ontwikkeling van het biotechpark tussen Delft en Rotterdam is afgelopen vrijdag met de oprichting van
Science Port Holland dichterbij gekomen.

Delft is een van de drie deelnemers in de vennootschap. Andere partners zijn de gemeenten Delft en Rotterdam. Met de oprichting is volgens Marco Waas, namens de TU een van de trekkers van het project, een belangrijke stap gezet. Niettemin zal de zichtbare ontwikkeling van het 160 hectare grote gebied nog even op zich laten wachten.

Met de start van de NV is de eerste fase van het anderhalf jaar geleden gestarte initiatief afgesloten. “Onder leiding van directeur Willem Trommels heeft een bureau namens de drie partners een strategie geformuleerd. Nu de NV is opgericht zal het bureau zich de komende tijd toeleggen op marketing, positionering en het aantrekken van investeerders”, aldus Waas.
Dat is in zijn ogen wel toevertrouwd aan Trommels. “Hij is zo’n vijftien jaar lang verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het Airport City-concept van Schiphol.” Het is volgens hem niet de bedoeling dat de TU of de andere twee aandeelhouders grote sommen gaan investeren.
Science Port Holland bestaat uit de drie deelgebieden: Technopolis, Rotterdam Business & Science Park en Rotterdam Airport. Samen vormen zij het hart van de A13 Kennisboulevard, dat de komende jaren moet uitgroeien tot een kennispark waar innovatieve nationale en internationale bedrijven en instellingen zich vestigen. Voor en met die bedrijven wil de TU in de toekomst onderzoek gaan doen.

“Science Port Holland moet uitdrukking geven aan de ambities van de TU op het gebied van onder meer biotechnologie, klimaat en duurzaamheid”, licht Waas toe. “Het sluit daarmee aan op de vier Delft Research Initiatives.” Dat zijn energie, infrastructuur, leefomgeving en gezondheid. Volgens Waas loopt het – zeker gezien de huidige economische trend – nu al goed met het aantal contacten met potentiële klanten voor het science park.

De studieverenigingen Technologisch Gezelschap (Scheikundige Technologie), Vereniging voor Technische Physica (Technische Natuurkunde) en Life (Life Science & Technology) organiseerden in 2004 voor het eerst een groot feest voor hun leden en alle andere studenten in Delft. Het was meteen een groot succes en al snel groeide het TNW-feest uit tot een van de bekendere happenings in Delft.
De eerste jaren was dansschool Wesseling de vaste locatie. Maar vorig jaar kozen de TNW’ers de nieuwe en hippe club Yamamoto. Dit jaar vindt het feest plaats in het vertrouwde Speakers. Het is niet moeilijk je aan de dresscode te houden: kies voor donker… of voor licht! Vooral witte kleding zal goed opvallen door de black lights.
Dit jaar geen bands of acts; je kunt de hele avond door dansen op de muziek van drie dj’s. Warum?Darum! trapt af. Dit Rotterdamse architectenduo draait naar eigen zeggen “de ene na de andere indie-rave-electro-disco-techhouse-newwave-knaller”. Tip: houdt je onderbroek goed vast. Vanaf 0.00 uur neemt de rasechte TNW-er Sir Vic het over, en DJ Menno zal de avond afsluiten.

TNW-feest, donderdag 16 april in Speakers. Deuren open om 22:00 uur. Einde 04:00 uur. Kaarten 4 euro in de voorverkoop (TG, VvTP en Life) of 6 euro aan de deur. www.tg.tudelft.nl, www.wtp.tudelft.nl, www.life.tudelft.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.