Studentenleven

Run op nieuwe basisbeurs

Enkele tienduizenden studenten en aankomende eerstejaars hebben de basisbeurs al aangevraagd, meldt de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Maandag was de eerste dag dat het kon. 

Vanaf deze week kunnen studenten zich bij studiefinancier DUO melden voor de nieuwe basisbeurs. Ze krijgen hem niet automatisch en moeten de beurs zelf aanvragen als ze er recht op hebben. 

Als ze dat voor 1 september doen, krijgen ze de eerste betaling al in september, belooft DUO. Veel studenten hebben er vaart achter gezet. Maandagmiddag om vier uur stond de teller op 33.500 aanvragers en dinsdagmorgen waren dat er al 61 duizend, meldt DUO. 

Vanaf september kunnen studenten 110 euro per maand krijgen als ze bij hun ouders wonen en 275 euro als ze op kamers gaan. Die laatste groep krijgt er komend studiejaar bovendien nog 164 euro bovenop vanwege de inflatie. De basisbeurs is aanvankelijk een lening, die pas kwijtgescholden wordt als je binnen tien jaar afstudeert. Anders moet je alles terugbetalen. Meer informatie op de website van DUO(HOP, BB) 

 

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.