Studentenleven

Rotterdamse student gaat LSVb leiden

Elisa Weehuizen, een 21-jarige student sociologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, wordt de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Zij zit in de opleidingscommissie van haar studie en wil zich onder meer richten op studiefinanciering, huisvesting en ‘zorgwekkende omstandigheden die voor internationale studenten de norm lijken te zijn’.

De 23-jarige Job Vermaas wordt vicevoorzitter. Hij studeert politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Eerder was hij bestuurslid bij studentenvakbond Asva en lid van de centrale studentenraad aan zijn universiteit. Julia van der Haring (eveneens 23) wordt algemeen bestuurslid. Zij studeert ook politicologie, maar dan aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit jaar werkte ze bij het secretariaat van de bond en was ze actief voor de jongerenorganisatie van de PvdA, de Jonge Socialisten.

Assala Driouichi (20) wordt secretaris. Ze studeert chemie aan Avans Hogeschool in Breda. Daar is ze uitgeroepen tot Student van het Jaar 2022 vanwege haar inzet voor meer inclusie. Verder zit ze in de medezeggenschapsraad van Avans. Penningmeester wordt Linda Huisman (22). Zij studeert built environment aan de Hogeschool Utrecht, waar ze in de hogeschoolraad zit. Ze heeft bestuurlijke ervaring bij studentenunie Vidius, waar ze ook als penningmeester actief was. (HOP, PvT)

Het nieuwe LSVb-bestuur met v.l.n.r.: Job Vermaas, Linda Huisman, Elisa Weehuizen, Assala Driouichi en Julia van der Haring. (Foto: LSVb)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.