Campus

Rotterdams corps bestraft na geweld in Delft

Het Rotterdamsch Studenten Corps is dit studiejaar niet welkom bij officiële gelegenheden van de Erasmus Universiteit, omdat 41 leden met geweld de DSC-sociëteit binnenvielen.

Op vrijdag 19 november drongen 41 leden van het Rotterdamsch Studenten Corps de sociëteit van het DSC binnen. (Foto: Katja Wijnands)

Met knuppels en vuurwerk drongen de Rotterdamse corpsleden binnen bij de zustervereniging in Delft. Er waren ook drie Rotterdamse senaatsleden bij betrokken. Een raam, serviesgoed en meubels moesten eraan geloven.

Er waren tijdens de inval enkele Delftse leden op de sociëteit. Eén van hen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De aanleiding voor de inval: Delftse eerstejaars hadden in Rotterdam een witte fauteuil van het bestuur gestolen.

Excuses
Het geweld vond plaats op vrijdag 19 november. De voorzitter van het Rotterdamse corps heeft excuses aangeboden aan het Delftsch Studenten Corps, maar ook aan de eigen universiteit en aan de burgemeesters van Delft en Rotterdam. De betrokken leden zijn geschorst, inclusief de drie leden van de senaat.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) vindt dat niet genoeg. De EUR heeft het corps de rest van het studiejaar uitgesloten van alle officiële gelegenheden, meldde het AD. Veel gelegenheden zijn er overigens niet, want de nieuwjaarsborrel gaat wegens corona niet door.

De universiteit bevestigt het nieuws. De rector verwacht dat de vereniging de rest van het collegejaar gebruikt om zich te bezinnen en te veranderen, zegt een woordvoerder. Als de vereniging dat doet, mag zij misschien weer bij de opening van het nieuwe academische jaar aanwezig zijn.

HOP, Bas Belleman

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.