Campus

Rhythima Shinde is Best Graduate 2018

Rhythima Shinde is verkozen tot Best Graduate 2018. Ze studeerde in vijf maanden af bij TBM met een scriptie over Institutional Innovation: Solar Electification Sustenance.

Rhythima Shinde is de beste afstudeerder van 2018. (Foto: Marjolein van der Veldt)

 

 

De jury was zeer onder de indruk van het feit dat Rhythima Shinde twee masterprogramma’s binnen twee jaar afrondde: Engineering and Policy Analysis met veldwerk in India, en Computer Science met een afstudeerproject bij ETH Zürich. Ze studeerde af in slechts vijf maanden en was mede-oprichter van startup Energy Bazaar.

Shinde won een beeldje genaamd On the Road Towards A Bright Future, ontworpen door Corry Ammerlaan-Van Niekerk, een geldbedrag van 2500 euro, een KIVI-lidmaatschap en een nieuwe laptop.

De andere genomineerden waren:

Jacopo Zamboni
Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

 

Zamboni ontwikkelde een praktische methode voor het ontwerpen van hybride elektrische vliegtuigen. Dit moet vliegen in de toekomst zuiniger maken. Zijn methode leidde hij af van basisprincipes uit de vliegtuigtechniek, elektrotechniek en vliegtuigontwerp. Hij kreeg een 9 voor zijn these en presenteert binnenkort zijn resultaten tijdens de AIAA Scitech Conference in San Diego.

Charlotte Koster

Charlotte Koster
Technische Natuurwetenschappen
 

Koster ontwikkelde een methode voor het efficiënter produceren van nieuwe genetische gistvarianten. De methode is toepasbaar in de bierbrouwindustrie. Haar proefschrift vormde de basis voor een octrooiaanvraag, waarop zij genoemd wordt als een van de uitvinders.

 

Fun fact: Als lid van DreamTeam iGEM won Koster in 2016 een internationale competitie.

 

 

Guillermo Ortiz Jiménez

Guillermo Ortiz Jiménez
Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica

 

Het onderzoek van Ortiz Jiménez bestaat uit twee delen. In het eerste deel van zijn thesis beschrijft hij hoe systemen signalen herkennen door middel van deep learning. Dit is een algoritme waarmee computers patronen leren herkennen. Op basis hiervan ontwikkelde hij een systeem dat snel signalen classificeert. Het tweede deel van zijn thesis richt zich op het duurzaam meten van deze signalen, waarvoor hij een handleiding ontwikkelde. Dit kan onder andere Netflix helpen om op een slimme manier films en gebruikers te koppelen. Voor zijn thesis kreeg hij een 10.

 

Eleni Chronopoulou

Eleni Chronopoulou
Bouwkunde

 

Chronopoulou ontwikkelde na analyse van het vervuilde rivierengebied Kifissos – nabij Athene – een systeem waarin sociale, ecologische en technische aspecten samenkomen. De natuurlijke dynamiek van de rivier maakt het noodzakelijk om het water te begrenzen. Door betonnen dijken te bouwen blijven inwoners veilig. Dit vormt een tegenstelling tussen de behoeftes van mens en natuur. Chronopoulou toont in haar scriptie hoe landschapsarchitectuur een gemeenschappelijke basis kan creëren tussen beide behoeftes. Voor haar thesis kreeg zij een 10.

Yenni Villa Acuña

Yenni Villa Acuña
Civiele Techniek & Geowetenschappen

 

De olie- en gasindustrie heeft steeds meer moeite met het vinden van mogelijkheden voor winning. Dit vanwege de schaal en complexiteit van de ondergrond. Algoritmes spelen een belangrijke rol in dit proces. Berekeningen van de bodem bepalen waar boren rendabel is. Gedurende vijf maanden verbeterde Villa Acuña een bestaand algoritme door deze aanzienlijk sneller en robuuster te maken. Naast een 9,5 voor haar scriptie, is haar werk vanuit haar vakgebied al erkend als state of the art.

Anne van Lieren

Anne van Lieren
Industrieel Ontwerpen

 

Van Lieren onderzocht het fenomeen nudging. Dit is een motivatietechniek die gewenst gedrag van mensen op een positieve manier stimuleert en stuurt. Vanuit dit concept ontwikkelde zij een theorie om verschillende nudging-technieken te analyseren. Hierbij creëerde zij praktische handvatten in de vorm van een toolkit. Van Lieren presenteerde haar theorie, die zij uitwerkte in een onderzoekspaper, op een grote internationale conferentie. De toolkit is daarnaast bruikbaar voor ontwerpers. Voor haar thesis kreeg zij een 9,5.

Laurens Valk

Laurens Valk 
Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

 

Valk studeerde af in werktuigbouwkunde en in de meet- en regeltechniek (systems & control). Zijn werk, een uitbreiding op een bestaande theorie van distributed control, maakt het mogelijk om een zwerm van samenwerkende robots op intuïtie te besturen.

 

Fun fact: Valk is ook succesvol auteur. Zijn handboek ‘Lego Mindstorms’ staat momenteel op nummer 1 in de Amazon-categorie Children’s Books, Computers & Technology, Hardware & Robotics.

 

 

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.