Campus

Pittige start

Dit nummer komt net op tijd om jullie nog een
gelukkig Nieuwjaar te wensen. Zo niet, dan toch.
Uit eigen ervaring weet ik dat doelstellingen voor het nieuwe jaar helaas niet even consistent worden nageleefd.

Kilo’s eraf, meer sporten, gezonder eten en minder drinken. Om vervolgens het jaar te beginnen met twee kilo extra door het vele lekkere eten, lomp en moe van het heerlijk onbezorgd thuis hangen voor de buis of de open haard en een kater van jewelste van oud en nieuw omdat je dat extra glas champagne net niet had moeten nemen. Een goed begin is het halve werk, hierbij mijn eerste recept van het jaar.

Aziatische koolrolletjes

Nodig: stoommandje; kookpan; koekenpan; snijplank; mes; mengbak

Ingrediënten: groene kool; rundergehakt; chili; gember; knoflook; sesamolie; vissaus; bruine suiker; limoensap; sojasaus

Het recept is vrij simpel, maar het resultaat is er naar. Deze licht pikante koolrolletjes zijn een gezonde start van het jaar en brengen je weer op gang. Vul de kookpan met water en breng deze aan de kook. Haal de bladen van de kool los en blancheer kort in het hete water, hierdoor worden ze zacht en kun je ze rollen. Zet vervolgens de stoommand op de kookpan. Snijd de knoflook, gember en chili ragfijn, en fruit in een beetje sesamolie in een koekenpan op laag vuur aan. Schepje bruine suiker erbij en afblussen met limoensap en vissaus. Het moet zoet, zuur, pittig en zout zijn, dus een beetje naar eigen smaak bijsturen indien nodig. Doe vervolgens in een bak de inhoud van de pan en het gehakt bij elkaar en meng stevig. Doe vervolgens een beetje gehaktmengsel in een koolblad en rol deze op. Doe de rolletjes voor ongeveer 5 á 10 minuten in de stoompan tot het gehakt gaar is. Lekker dippen in de soja en genieten maar.

Een lekker recept voor een beetje peper in je mond!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.