Kort

Pechstudenten vragen nul vouchers aan

Er zijn 151 oud-studenten die de basisbeurs misliepen en recht hebben op een studievoucher ter waarde van tweeduizend euro. Nog geen van hen heeft die voucher aangevraagd.
Dat schrijft demissionair minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer in een reeks antwoorden over de onderwijsbegroting van komend jaar. De 151 oud-studenten hebben allemaal een brief gekregen.

Voucher
Het schrappen van de basisbeurs in september 2015 maakte studeren duizenden euro’s duurder, terwijl de opbrengsten van het nieuwe leenstelsel (‘studievoorschot’) op zich lieten wachten. Daarom kregen de eerste lichtingen studenten een goedmakertje.

Dat is dus de voucher voor nascholing. Zestien studenten hadden er vorig studiejaar al recht op (ze behaalden hun diploma razendsnel: in 2015/2016) en nog eens 136 studenten kunnen er sinds dit studiejaar gebruik van maken. Tot nu toe maakte geen van de oud-studenten gebruik van het aanbod. Al hebben ze nog enkele jaren de tijd: de vouchers zijn vijf tot tien jaar na afstuderen geldig. (HOP, BB)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.