Ik heb een simpel credo als het op eten aankomt: als ik het zelf kan maken, dan doe ik dat ook. Je weet dan tenminste wat er allemaal in gaat. Hetzelfde geldt voor studeren, waarom colleges doen als je het zelf kan leren! Al pakt die strategie niet altijd even goed uit.
In plaats van de pot van Hak of Bertolli, hierbij het recept voor echte pastasaus.
Verse pastasaus
Ingredienten: ui, wortel, selderij, tomatenconcentraat (de pakken van Heinz, ook wel passata), tomatenpuree (die kleine blikjes), bouillon (rund, kip, groente), spek, rode wijn, oregano (gedroogd of vers), basilicum (vers), gehakt (half om half), zout, peper en olie
Materiaal: diepe pan, koekenpan, staafmixer
Snij de ui, selderij en wortel zeer fijn. Bak de spekjes in de diepe pan uit in een klein beetje olie en verwijder deze uit de pan. Bak de ui, selderij en wortel in het spekvet op een middelhoog vuur tot deze mooi zacht zijn (ui glazig). Voeg de tomatenpuree toe en bak deze uit. Deze stap is belangrijk om te zorgen dat de saus niet te zuur wordt. Als het niet meer naar harde zure tomaten ruikt, blus je het geheel af met de rode wijn. Voeg dan het tomatenconcentraat en de oregano toe. Bak in een aparte pan het gehakt in rondes gaar. Het gehakt moet mooi bruin zijn. Voeg toe aan de saus en laat het geheel ten minste anderhalf uur pruttelen op laag vuur. Maak vervolgens de saus glad met de staafmixer en voeg de spekjes toe. Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe. Doe dit na de spekjes, want die brengen veel zout naar de saus toe! Doe pas op het allerlaatste moment de verse basilicum bij de saus. Verse kruiden vervliegen snel namelijk.
Volgende keer: brakke hap uit Spanje
Met geslepen messen,
Job Hogewoning
Comments are closed.