Campus

Party Crashers

Bier in overvloed, zon op je bol en de Foo Fighters live on stage. En de TU bouwt dú moment zijn eigen feestje in het Llowlab van Lowlands. Dat is lef met hoofdletters. Reden genoeg om – watertje in de ene hand, ventilator in de andere – eens mee te gluren.


Brandstof. Op een dag als deze – Lowlands, 38 graden and counting in een deinende mensenmassa – denk je daarbij alleen aan water. En vooruit: een biertje, om de honger te stillen. De beste bands op armlengte afstand en je voeten voorzichtig dansend in het gras in plaats van de vertrouwde blubber, zijn dan wel al het feest dat je kunt hebben. Niet dat dat de TU iets uitmaakt. Die staat elk jaar op Lowlands’ Llowlab, dus waarom zou je je laten weerhouden door wat tropische hitte?

Daar denken de Partycrashers nou precies hetzelfde over. Dus goh, vertel: waarom verkiezen wij, bezoekers, vandaag het winnen van bio-ethanol uit suikers als cola, maïs en bananenschillen eigenlijk boven het optreden van de Heideroosjes, die as we speak staan te knallen? “Om gewoonzeenszéven wat anders te doen”, zegt een Maastrichtse student, pootjebadend in het water rond het drijvende

duurzaamheidslab dat Llowlab is. Uit zijn bloeddoorlopen ogen en twee dagen oude bierwalm valt op te maken dat een andere vorm van brandstof voor hém in elk geval broodnodig is.

Wij zijn vooral blij verrast door het hoge entertainmentgehalte dat de TU weet neer te zetten. De racebaan van bio-ethanol, een duurzaam bubbelbad (eindelijk wassen!), een 3D-printer die van je lege bierbeker een gadget maakt… Dat kun je, met de dreunende bassen van muzikaal Lowlands op de achtergrond, toch best een feestje noemen? En laten we eerlijk zijn: voor de gemiddelde party animal is een beetje stoeien met Legoblokjes om meer van DNA te snappen en rondneuzen in een ultraduurzaam bamboe paviljoen (schaduw!) – óók allemaal mogelijk in het lab – in elk geval een stuk feestelijker dan een theater- of dansvoorstelling; toch ook elk jaar vaste prik op het festival. We werpen een steelse knipoog naar Thijs Mimpen, Gijs Houwen en Sietske Grijseels, die daar met wat TU-genoten toch maar mooi heel cool Delft staan te vertegenwoordigen. Als we er niet al zouden zitten, zouden we er stante pede voor kiezen. Nu duiken we liever de muzikale menigte weer in. Een echte partycrasher valt uiteindelijk toch voor het grootste feestje. 


Wat: Llowlab

Waar: Biddinghuizen

Wanneer: 17, 18 en 19 augustus 2012

Alcohol en hapjes: 7

Publiek: 9

Dresscode: 6

Entree: €€€€€

Feestgehalte: 8


Eindcijfer: 7,5

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.