Campus

Ongelukkige start op de Universiade

Bauke Wiersma begon zaterdag het schaatstoernooi van de Universiade in het Italiaanse Trentino met een val. Zowel op de 500 als de 1.500 meter eindigde de sprinter in de onderste regionen.


In de eerste bocht van zijn eerste rit op de 500 meter kwam de Delftse civiele techniekstudent al in de kussens terecht. De tweede rit, waarin hij in 37.52 de zeventiende tijd neerzette, wist hij wel tot een goed einde te brengen. Bij elkaar opgeteld leverde hem dat de laatste plaats op in het uit 25 schaatsers bestaande eindklassement. Het goud ging naar de Japanner Tsubasa Hasegawa. “De eerste omloop helaas hard onderuit gegaan in de bocht”, blikte hij op zijn Facebookpagina terug, “In de tweede omloop nog alles gegeven, maar de explosiviteit was gematigd en het was toch een beetje voorzichtig.”


Ook op de zondag verreden 1.500 meter viel de prestatie van de TU-student, van wie overigens geen echt spectaculaire tijden werden verwacht, tegen. Met zijn eindtijd van 2.04.39 eindigde hij als derde Nederlander op de 34ste plaats. Winnaar Jan Marek Szymanski, uit Polen, deed er aanmerkelijk sneller over: 1.47.80. Dinsdag staat de 1.000 meter op het programma (12.00 uur), twee dagen later wordt de ploegenachtervolging afgewerkt (finales vanaf 16.30 uur). De wedstrijden zijn live te volgen op Eurosport 2. De Universiade is een soort Olympische Spelen voor studenten. Het evenement kent bijna drieduizend deelnemers (onder wie Olympisch schaatster Martina Sablikova uit Tsjechië) uit 53 landen.

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.