Wetenschap

Onderzoek positie beurspromovendi

Promovendi Netwerk Nederland (PNN) wil meer te weten komen over de werkomstandigheden en financiële positie van internationale beurspromovendi. Worden ze behandeld als andere promovendi of niet?

“Het is niet uit te leggen”, zegt voorzitter van PNN Anneke Kastelein. Te vaak komen er schrijnende verhalen naar boven over de situatie van internationale beurspromovendi in Nederland. “Al langer zijn er zorgelijke signalen. Ze moeten het stellen met 1350 euro per maand, hebben geen toegang tot een emailaccount en een zorgverzekering en krijgen zelfs geen kerstpakket.”

Maar tegen welke problemen ze in het algemeen aanlopen en wat universiteiten daar precies aan doen is nog onbekend. Daarom heeft PNN een vragenlijst gemaakt, die de beurspromovendi kunnen invullen.

Kastelein verzoekt universiteiten, hoogleraren, universitaire ziekenhuizen en onderzoeksinstituten om hem te verspreiden. “De bedoeling is uiteindelijk dat instellingen proactief meedenken over hoe ze de beurspromovendi kunnen helpen.” (HOP, PvT)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.