Onderwijs

Oliebedrijf opent kantoor op campus

Het grootste oliebedrijf ter wereld, Saudi Aramco, heeft vorige week vrijdag een kantoor geopend in het gebouw van TNW aan de Lorentzweg.


Het bedrijf uit Saoedi Arabië en de TU doen al zo’n dertig jaar samen onderzoek naar innovatieve seismische meetmethoden binnen het zogenaamde Delphiconsortium, een consortium waar nog vele andere oliemaatschappijen en geofysische bedrijven bij betrokken zijn. Door het openen van een klein kantoor wil Saudi Aramco sneller relevante kennis binnenhalen. 


Het kantoor bestaat uit twee kamers waar twee onderzoekers komen te zitten. De kamers zitten op de gang bij de sectie Akoestiek (afdeling IST/Imaging Science and Technology).


“De twee onderzoekers gaan zich richten op seismische exploratie”, zegt sectieleider dr.ir. Eric Verschuur. “Een van hen was een promovendus van ons en de ander een postdoc. Ze zijn straks niet meer in dienst van de TU. Ze krijgen een gastenpas zodat ze nog wel koffie uit de automaat kunnen halen.” 


“Dit is het eerste satellietkantoor dat Saudi Aramco opent”, zegt pr-man Henry Bakker van het oliebedrijf. “Binnenkort vestigen we ons ook op de campus van de University of Aberdeen. En vervolgens openen we kantoren in  Parijs, in Noorwegen en inde VS bij MIT.” 

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.