Kort

Noodopvang asielzoekers eind juli open

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) verwacht dat de noodopvang voor asielzoekers op de TU-campus in de laatste week van juli klaar is om mensen op te vangen. Dat staat in een brief aan omwonenden.

In de brief schrijft de gemeente Delft dat de opening, die aanvankelijk begin juli was gepland, onder andere vertraging heeft opgelopen door verlate ‘aanlevering van materialen’. Op het terrein komen flexibele woonunits en gemeenschappelijke voorzieningen.

Het terrein aan het Manderspark 10 – een adres zo nieuw dat het nog niet in Google Maps staat – achter het pand van softwarebedrijf Exact is inmiddels gemaaid en geëgaliseerd. Nu is het wachten op de woonunits, waarna gas en elektra aangesloten kunnen worden en de bewoners kunnen komen. Het COA nodigt omwonenden en aangrenzende bedrijven uit om op 25 juli te komen kijken hoe de locatie eruitziet, wie er komen wonen en welke regels er zijn.

Foto: Marjolein van der Veldt

Half mei kondigde de gemeente de komst van de noodopvang aan. Jarenlang zei de gemeente dat daar geen ruimte voor was, totdat de TU Delft een deel van haar campus beschikbaar stelde. Op Campus-zuid, voorheen bedrijventerrein Technopolis, is nog ruimte in afwachting van nadere invulling. (SB)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.