Onderwijs

Muziek & Chemie

Delfts studentenmuziekgezelschap Krashna Musika gaf zaterdag ter afsluiting van haar voorjaarstournee een concert in het Auditorium. Op de foto sopraan Markéta Mátlová.

Installaties zijn daardoor minder goed ontworpen dan had gekund als de ontwerpers de stromingen numeriek hadden doorgerekend. De techniek die bekend staat als computational fluid dynamics (CFD) komt volgens Wols goed van pas bij het verbeteren van UV-reactoren en ozonsystemen die het drinkwater desinfecteren.

Bijzonder is verder dat Wols zijn proefschrift inclusief alle onderzoeksresultaten vrij toegankelijk online heeft gezet op het 3TU datacentrum. “Mijn onderzoek is grotendeels met publiek geld gemaakt”, redeneert Wols. “Dan is het eigenlijk normaal dat je de resultaten toegankelijk maakt.”

Bart Wols promoveerde op 21 juni bij professor dr. Hans van Dijk van de sectie gezondheidstechniek van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Zijn proefschrift CFD in drinking water treatment is samen met stromingsvideo’s en de rekenbestanden te vinden op data.3tu.nl, de site van het 3TU datacentrum.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.