Kort

Minister tegen verlenging coronacompensatie

Onderwijsminister Van Engelshoven is niet van plan om vertraagde studenten nog meer tegemoet te komen, antwoordt ze op schriftelijke vragen van GroenLinks. Het moet een keer eindigen, meent ze.


In de coronacrisis konden stages niet altijd doorgaan, of docenten werden ziek, zodat sommige studenten later afstudeerden. In juni 2020 introduceerde het kabinet een coronacompensatie van 535 euro om hun tegemoet te komen.


Die regeling werd al eens verlengd. Alle afstudeerders tot 31 augustus 2021 krijgen de tegemoetkoming compensatie. Het gaat inmiddels om 130 duizend studenten.


Maar dat is niet genoeg, vindt de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Studenten hebben hun vertraging niet zomaar ingehaald. Wie voor 31 januari 2022 afstudeert, zou ook compensatie moeten krijgen, meent de vakbond.


GroenLinks was daar gevoelig voor en stelde vragen aan de minister. Maar de minister ging er niet in mee. Met de halvering van het collegegeld “erkennen we dat de coronapandemie voor studenten een moeilijke tijd is geweest en komen we studenten tegemoet voor eventueel opgelopen vertragingen”, schrijft ze.  (HOP – Josefine van Enk)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.