Campus

Menu à deux

Met Valentijnsdag om de hoek kan ik uiteraard deze kans niet laten liggen om daar iets over te schrijven. Met een vriendin met Frans bloed heb ik het genoegen gehad meer dan eens Parijs aan te mogen doen.

Nou is dat natuurlijk de stad van de romantiek pur sang, maar je hoeft je voor een beetje romantiek niet zo ver buiten de deur te begeven. Hierbij een paar van mijn Valentijndate tips voor de soms toch een vleugje autistisch zijnde Delftenaar. Delft is een heerlijke stad. Niet alleen om te wonen, maar ook om gewoon doorheen te banjeren. Werkt een stuk socialer dan in de bioscoop naar een scherm te staren. Voor wat eten verwijs ik een ieder dan toch naar in mijn optiek de verborgen culinaire parel van de Beestenmarkt: Restaurant Vlaanderen. Ja, je betaalt er voor, maar de kwaliteit is naar mijn mening dusdanig dat het het meer dan waard is. Schuin tegenover restaurant Vlaanderen, aan de andere kant van de Beestenmarkt, zit een ontzettend leuke wijnbar. Daarheen voor de na maaltijdse afzakker is een gouden tip. Want wijn en romantiek zijn een welbekende combi.


Nu voor het culinaire, zelf chocolade bodypaint en rozenchips maken. Nodig voor de chocolade bodypaint is chocolade en wat smaakloze olie (zonnebloemolie). Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (lees voor de laatste goed op internet hoe dat moet!). Zodra de chocolade is gesmolten, meng je een gelijke hoeveelheid olie met de chocolade. Uiteraard, vergeet niet een klein snufje zout toe te voegen. Door de olie blijft de chocolade vloeibaar. Kwast erbij en smeren maar.

Voor de rozenchips het je nodig, een roos, poedersuiker en een oven. Zet de oven zo laag mogelijk (rond de 50 tot 60 graden). Pluk de blaadjes van een roos en was ze. Besprenkel ze, als ze nog nat zijn, licht met wat poedersuiker. Doe ze één of twee uur in de oven, waarna ze compleet zijn uitgedroogd. Voilà, rozenchips! What can I say, I’m a sucker for romance!


Met geslepen messen,

De Kokende Student

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.