Onderwijs

‘Levensgevaarlijk op en rond Mijnbouwplein’

Levensgevaarlijk. Zo typeert een bewoonster van het Mijnbouwplein de verkeerssituatie voor haar deur. Fietsers, voetgangers, auto’s, bussen; in de spits zitten ze elkaar behoorlijk in de weg. Ze wil dat de gemeente er iets aan doet, voordat er serieuze ongelukken gebeuren.

Tijdens de ochtend- en avondspits, de lunchpauze, maar ook in de namiddag is het dringen om via de Sint Sebastiaansbrug, het Mijnbouwplein en de Michiel de Ruyterweg van de binnenstad naar de TU te komen, of omgekeerd. Het fietspad en de stoep zijn vol, waardoor auto’s nauwelijks kunnen oversteken. Met opstoppingen en uitlaatdampen tot gevolg. 

Nanneke de Fouw ziet het vanuit haar huis aan het Mijnbouwplein vaak bijna en soms helemaal mis gaan. Ze vreest dat het een keer echt verkeerd afloopt met al die grotere en kleinere aanrijdingen en wil dat de gemeente actie onderneemt. Vandaar dat ze vorige week een brief stuurde naar de gemeenteraad.

Daarin noemt ze de verkeerssituatie ‘onacceptabel onoverzichtelijk en zeer onveilig’. “Gewoon levensgevaarlijk”, voegt ze daar telefonisch aan toe. “Het is al een hele tijd zo en er wordt niks tegen gedaan. Ik was het zat, daarom heb ik een brief geschreven. We moeten ervoor zorgen dat het beter wordt voordat het een keer echt mis gaat.”

Vandaar dat De Fouw de gemeente een aantal mogelijke oplossingen aanreikt, zoals een smalle uitvoegstrook voor rechts afslaand verkeer van de Michiel de Ruyterweg naar de Julianalaan. Ook voor verkeer dat van de Sebastiaansbrug af komt en rechtsaf naar de Mijnbouwstaat moet, moet er volgens haar weer zo’n uitvoegstrook komen. “Dat laatste is simpel te doen door de nu afgesloten strook open te stellen. En op echt drukke momenten, zet een paar verkeersregelaars neer, zoals de TU dat verderop bij de Jaffalaan doet.”

De gemeenteraad heeft De Fouws brief doorgestuurd naar het college van burgemeester en wethouders. Een woordvoerder kan nog niet inhoudelijk reageren. “We hebben de brief ontvangen. We gaan de inhoud goed bekijken, want er komen vele punten in aan de orde. We zullen op korte termijn antwoorden. Een afschrift van dat antwoord gaat naar de gemeenteraad.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.