Campus

Knowtown

Met een klik op de muis mocht prins Johan Friso vrijdag 15 mei officieel de nieuwe bibliotheek openen. Daarmee nam hij tegelijkertijd de nieuwe onderwerpgids in gebruik (die op dit moment overigens nog niet erg goed werkt).

De Nederlandse naam – Bibliotheek.Delft.Kennisstad.NL – is nog tot daaraantoe, maar of je voor de Engelse versie het begrip kennisstad echt moet vertalen in knowtown? Na de openingsplechtigheid was er nog een Delftse Wetenschapsquiz georganiseerd. Compleet met Wim T. Schippers en dr. Edith de Leeuw. De eerste vijf minuten wist Schippers het publiek nog wel te boeien: ,,Koninklijke Hoogheid, Gefeliciteerd met uw verloving, of nee, toch niet. Of wel? Nee, uw benoeming in Londen natuurlijk. Was het nou voor vier of voor acht jaar?” Maar algauw raakte hij de aandacht van het merendeel van de gasten kwijt aan de borrelhapjes en drankjes. Alleen minister Ritzen, prins Friso, bibliothecaris Waaijers, collegevoorzitter De Voogd en de overige eregasten, die in rotan-fauteuils direct voor het podium geplaatst waren, kwamen niet onder Schippers’ toch enigzins langdradige uitleg uit. Zo leerden zij dat als je een knikker van twee keer zo grote hoogte in een emmer met stront laat vallen, de knikker twee keer zo diep komt. Om vervolgens toch in beide gevallen naar de bodem te zakken. Ook kwamen zij te weten dat koffie met melk minder snel afkoelt dan zwarte koffie, en dat geraakt worden door een nieuwe tennisbal pijnlijker is dan door een oude slappe. Uiteindelijk moest het TU-team, bestaande uit rector Wakker en schaats-stripuitvinder Timmer, toch zijn nederlaag erkennen. Het bedrijventeam, gevormd door Fokker en Nedcar, bleek te sterk. Of het TU-team had aan het begin, toen er door een foutje in het computerprogramma een aantal antwoorden te vroeg over het scherm flitste, niet goed opgelet.
Simone Löhner

Met een klik op de muis mocht prins Johan Friso vrijdag 15 mei officieel de nieuwe bibliotheek openen. Daarmee nam hij tegelijkertijd de nieuwe onderwerpgids in gebruik (die op dit moment overigens nog niet erg goed werkt). De Nederlandse naam – Bibliotheek.Delft.Kennisstad.NL – is nog tot daaraantoe, maar of je voor de Engelse versie het begrip kennisstad echt moet vertalen in knowtown? Na de openingsplechtigheid was er nog een Delftse Wetenschapsquiz georganiseerd. Compleet met Wim T. Schippers en dr. Edith de Leeuw. De eerste vijf minuten wist Schippers het publiek nog wel te boeien: ,,Koninklijke Hoogheid, Gefeliciteerd met uw verloving, of nee, toch niet. Of wel? Nee, uw benoeming in Londen natuurlijk. Was het nou voor vier of voor acht jaar?” Maar algauw raakte hij de aandacht van het merendeel van de gasten kwijt aan de borrelhapjes en drankjes. Alleen minister Ritzen, prins Friso, bibliothecaris Waaijers, collegevoorzitter De Voogd en de overige eregasten, die in rotan-fauteuils direct voor het podium geplaatst waren, kwamen niet onder Schippers’ toch enigzins langdradige uitleg uit. Zo leerden zij dat als je een knikker van twee keer zo grote hoogte in een emmer met stront laat vallen, de knikker twee keer zo diep komt. Om vervolgens toch in beide gevallen naar de bodem te zakken. Ook kwamen zij te weten dat koffie met melk minder snel afkoelt dan zwarte koffie, en dat geraakt worden door een nieuwe tennisbal pijnlijker is dan door een oude slappe. Uiteindelijk moest het TU-team, bestaande uit rector Wakker en schaats-stripuitvinder Timmer, toch zijn nederlaag erkennen. Het bedrijventeam, gevormd door Fokker en Nedcar, bleek te sterk. Of het TU-team had aan het begin, toen er door een foutje in het computerprogramma een aantal antwoorden te vroeg over het scherm flitste, niet goed opgelet.
Simone Löhner

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.