Kort

Karin Sluis alumnus van het jaar 2021

Karin Sluis, senior-adviseur en voormalig directeur bij Witteveen+Bos, is verkozen tot alumnus van het jaar 2021 van de TU Delft. Maandagavond 7 juni 2021 overhandigde rector magnificus Tim van der Hagen haar de onderscheiding.



(Foto: Roy Borghouts, TU Delft)


Karin Sluis studeerde civiele techniek en specialiseerde zich in waterbouwkunde. Na haar afstuderen in 1989 trad ze in dienst bij Witteveen+Bos als specialist stedelijke waterhuishouding. In de loop der jaren vervulde zij verschillende leidinggevende functies bij het internationaal advies- en ingenieursbureau op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw; in 2013 werd ze er algemeen directeur. Ook in die rol was ze dagelijks betrokken bij projecten, zoals gebruikelijk in het bedrijf waarvan de aandelen in handen van de gezamenlijke werknemers zijn. Zo was Sluis als projectdirecteur verantwoordelijk voor de werkzaamheden die Witteveen+Bos uitvoert voor de grootscheepse vernieuwing van de Afsluitdijk. Ze trad af als directeur in het jaar dat ze 55 werd, een stelregel bij het bedrijf. Als senior adviseur blijft zij nauw betrokken bij de koers van de onderneming, zoals door het ontwikkelen van nieuwe projecten rond duurzame beleggingen. 


Naast haar werk bij Witteveen+Bos was Sluis lid van het Topteam van de Topsector Water & Maritiem. Ze is momenteel onder meer lid van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, bestuurslid van het domein Toegepaste en Technische Wetenschappen van NWO en lid van de Raad van Toezicht Saxion Hogescholen. Sluis werd al vaker geëerd voor haar werk. In 2015 werd ze tijdens de InfraTech beurs voor infrastructuur door vakgenoten uitgeroepen tot meest krachtige persoon in de infrasector. In 2018 kreeg ze de titel European CEO of the Year 2018, onder meer vanwege haar inzet voor de duurzame ontwikkelingsdoelen in alle projecten en activiteiten van Witteveen+Bos. (JW)

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.