Campus

Job de Kok

Mijn naam is Job Hogewoning en ik ben de kokende student. Na een ongeluk met mijn knie ben ik in het kader van tijdverdrijf begonnen met koken als hobby.

Deze hobby is een beetje uit de hand gelopen. Na in 2010 bij de laatste vijftien te hebben gezeten, ben ik in 2011 tweede geworden bij Masterchef Nederland. Met een neus voor goede wijn en lekker eten, ga ik – als overtuigd bourgondiër en bon vivant – voor jullie op zoek naar de culinaire schatten van Delft. En ik ben gedreven om deze culinaire pareltjes voor jullie boven water te halen. Maar, dat is niet het enige wat we gaan doen de komende tijd.

Voor alle mensen die zijn teruggekomen met een vakantieliefde, hier een fijn recept om de schone heer of dame vast te leggen:


Chocoladetaart met Passie


Moeilijkheidsgraad: Goed te doen


Ingrediënten: 300 gr chocolade, 300 ml room, 6 passievruchten, een rol biscuit, 50-100 gr boter, snufje zout, 5 zakjes Pop Rocks (knettersnoepjes)


Materiaal: Bakvorm, Zeef, Steelpan


Bereidingswijze:

Verkruimel de rol biscuit in een bak en voeg de Pop Rocks toe. Smelt de boter (ligt aan hoe droog je koekjes zijn hoeveel boter je moet gebruiken) en giet de gesmolten boter voorzichtig bij de biscuitkruimels. Voorzichtig mengen, omdat anders alle pop uit je Pop Rocks gaat. Leeg dan de bak met het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan. Dit is de bodem van je taart. Laat het geheel 30 minuten tot een uur opstijven in de ijskast.

Snij of rasp de chocolade fijn en doe deze in een bak. Doe hier een snufje zout bij: het geheim om de intense chocoladesmaak los te krijgen. Warm in een steelpan de room voorzichtig op (niet koken) en doe hier, zodra het goed warm is, de pulp van de passievruchten bij. Laat voor ongeveer 5 minuten trekken en giet het geheel door een zeef om alle zaadjes te verwijderen. Giet de warme room bij de chocolade snippers en roer het geheel tot een glad mengsel. Proef of je blij bent met de smaak, en voeg eventueel suiker toe.

Giet het geheel in de bakvorm boven op de bodem en laat ongeveer twee uur opstijven in de ijskast. Het genieten kan beginnen!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.