Campus

Ja/Nee

Hbo-student Robert Ruigrok van der Werve heeft een ruimtereis gewonnen, uitgevoerd door XCOR Space Expeditions. Dat Nederlandse bedrijf is mede opgericht door Ben Droste, oud-decaan luchtvaart- en ruimtevaarttechniek.

Ruigrok van der Werve, die als het goed is in september begint aan een schakelminor van de TU, was ‘overdonderd en perplex’ toen hij het hoorde. Overigens moet de eerste commerciële ruimtereis nog plaatsvinden. Het concept van een paraboolvlucht voor consumenten zit bijna in de testfase.

1 Ik heb altijd al astronaut willen worden.
nee

2 Hoewel de datum van mijn vlucht ongewis is, zorg ik vanaf nu dat ik in topconditie ben.
ja

3 De kans bestaat dat de reis niet doorgaat.
nee

4 Commerciële ruimtereizen zijn puur voor de lol.
nee

5 Op welke stelling wil je terugkomen?
“Op stelling 1. Vroeger wilde ik heel graag astronaut worden. Later kwam ik er achter dat dat niet heel realistisch was. Nu komt mijn wens toch uit. Ik was overdonderd en perplex toen ik het hoorde, ik was echt heel blij. Commercieel ruimtereizen dient overigens wel degelijk een hoger doel. Het zijn de eerste stappen, die ervoor zorgen dat we over tien jaar binnen twintig minuten in Australië zijn. Zo’n paraboolvlucht zal betaalbaar worden voor heel veel mensen. Het zal niet twee tientjes gaan kosten, maar wordt goedkoper dan een ticket naar Australië nu. De wereld wordt dan een stuk kleiner.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.