Onderwijs

ISO lanceert website voor student met klacht

Studenten hebben soms moeite om erachter te komen waar met hun klachten heen moeten, stellen het ISO en het Landelijk Studenten Rechtsbureau. Daarom lanceren beide een speciale website.

Het aantal klachten is nog nooit zo hoog geweest, schrijft het Interstedelijk Studenten Overleg, verwijzend naar een rondgang van het Hoger Onderwijs Persbureau. Ook hun eigen rechtsbureau LSR kreeg de afgelopen jaren steeds meer klachten binnen.

Daarom lanceren de organisaties de website Studierechten.com met informatie over de rechtspositie van studenten. Per onderwijsinstelling kunnen studenten in een oogopslag zien waar ze met hun klachten terecht kunnen, bijvoorbeeld bij het college van beroep voor de examens. Ook kunnen ze doorklikken naar het studentenstatuut en de onderwijs- en examenregelingen.

Minister Bussemaker steunt het initiatief van harte. “Studenten zijn mondig en zelfstandig genoeg om voor zichzelf op te komen. Maar ze moeten wel weten welke rechten ze hebben, ook als ze geen rechten studeren.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.