Campus

Husqvarna Zig-Zag

Zet een liter thee, een pak biscuitjes en voor de zekerheid enkele homeopathische spierverslappers klaar. Begin. ,,Breng de draadhefboom (6, afb.

12) door het vliegwiel naar U toe te draaien in de hoogste stand.” Adem rustig in en adem rustig uit. ,,Zet een klos garen op de klospen (39, afb.2). Leid de draad door de draadgeleiders (1 en 2, afb.12) en naar beneden van rechts naar links”, blijf ademen, ,,tussen de binnenste spanningsschijfjes (3)”; leg nu voor tenminste tien (10) minuten het werk neer. Eet de koekjes, drink de thee. Neurie iets waar U vrolijk van wordt, bijvoorbeeld een deun uit Uw jeugd. ,,Leidt de draad daarna naar boven en naar links over de haak van de draadaantrekveer (4), dan weer naar beneden van rechts naar links onder de draadhaak (5).” Zucht diep. Vloek zachtjes. Vloek hard. Controleer nogmaals alle stappen. Bel een deskundige (moeder, 53). ,,Daarna weer naar boven van rechts naar links door één van de gaten aan de top van de draadhefboom (6).” Bel een tweede hulplijn (oma, 84). ,,En dan naar beneden door draadgeleider (7) en de draadgeleider in de naaldklem (8).” Geef het zelf maken van een kledingstuk op. Voorgoed. Verander van tactiek. Nodig enkele IO’ers (1 à 2) uit. Zorg dat Uw Husqvarna Zig-Zag goed in het oog springt. Laat hen eerst alleen maar kijken. Geniet van hun waardering voor Uw jaren-vijftig-pronkjuweel. Laat hen daarna voorzichtig de metallic groene machine aanraken. Bouw de spanning langzaam op. Schep hier genoegen uit. Benadruk dat apparaten het best tot hun recht komen als ze in werking zijn. Geef hen een lap stof, een patroon en het instructieboekje. Moedig hen aan vanaf de zijlijn. ,,De draad wordt dan van voren naar achteren door het oog van de naald (9) geregen en 8-10 cm door dat oog heengetrokken.”

Zet een liter thee, een pak biscuitjes en voor de zekerheid enkele homeopathische spierverslappers klaar. Begin. ,,Breng de draadhefboom (6, afb. 12) door het vliegwiel naar U toe te draaien in de hoogste stand.” Adem rustig in en adem rustig uit. ,,Zet een klos garen op de klospen (39, afb.2). Leid de draad door de draadgeleiders (1 en 2, afb.12) en naar beneden van rechts naar links”, blijf ademen, ,,tussen de binnenste spanningsschijfjes (3)”; leg nu voor tenminste tien (10) minuten het werk neer. Eet de koekjes, drink de thee. Neurie iets waar U vrolijk van wordt, bijvoorbeeld een deun uit Uw jeugd. ,,Leidt de draad daarna naar boven en naar links over de haak van de draadaantrekveer (4), dan weer naar beneden van rechts naar links onder de draadhaak (5).” Zucht diep. Vloek zachtjes. Vloek hard. Controleer nogmaals alle stappen. Bel een deskundige (moeder, 53). ,,Daarna weer naar boven van rechts naar links door één van de gaten aan de top van de draadhefboom (6).” Bel een tweede hulplijn (oma, 84). ,,En dan naar beneden door draadgeleider (7) en de draadgeleider in de naaldklem (8).” Geef het zelf maken van een kledingstuk op. Voorgoed. Verander van tactiek. Nodig enkele IO’ers (1 à 2) uit. Zorg dat Uw Husqvarna Zig-Zag goed in het oog springt. Laat hen eerst alleen maar kijken. Geniet van hun waardering voor Uw jaren-vijftig-pronkjuweel. Laat hen daarna voorzichtig de metallic groene machine aanraken. Bouw de spanning langzaam op. Schep hier genoegen uit. Benadruk dat apparaten het best tot hun recht komen als ze in werking zijn. Geef hen een lap stof, een patroon en het instructieboekje. Moedig hen aan vanaf de zijlijn. ,,De draad wordt dan van voren naar achteren door het oog van de naald (9) geregen en 8-10 cm door dat oog heengetrokken.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.