Campus

http://www.blikseminslagen.com

De tijd dat je overvallen kon worden door een onverwachtse onweersbui is voorbij. Via de website van het Benelux Lightning Detection Network is het namelijk mogelijk een actueel beeld van de blikseminslagen in de gehele Benelux te krijgen.

De site biedt nog meer mogelijkheden. Wie voor dat hij gaat verhuizen, wil controleren of hij niet dagelijks door de bliksem wordt getroffen, zijn er inslagrapportages. Van elke straat in de Benelux is te vinden hoeveel blikseminslagen er in de afgelopen twee jaar zijn geweest. Voor de echte bliksemfan is het dan ook nog mogelijk voorspellingen naar een mobiele telefoon te laten sturen. Aan al deze services hangt echter wel een prijskaartje. Een onbezorgde wandeling van drie uur kost al 6,25 euro.

De tijd dat je overvallen kon worden door een onverwachtse onweersbui is voorbij. Via de website van het Benelux Lightning Detection Network is het namelijk mogelijk een actueel beeld van de blikseminslagen in de gehele Benelux te krijgen. De site biedt nog meer mogelijkheden. Wie voor dat hij gaat verhuizen, wil controleren of hij niet dagelijks door de bliksem wordt getroffen, zijn er inslagrapportages. Van elke straat in de Benelux is te vinden hoeveel blikseminslagen er in de afgelopen twee jaar zijn geweest. Voor de echte bliksemfan is het dan ook nog mogelijk voorspellingen naar een mobiele telefoon te laten sturen. Aan al deze services hangt echter wel een prijskaartje. Een onbezorgde wandeling van drie uur kost al 6,25 euro.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.