Kort

HR vervangt software per 2021

TU-medewerkers zijn bekend met het veelzijdige gezicht van ict-oplossingen voor verlofaanvragen, ziekmelding of declaraties indienen. Per 1 januari 2021 zijn alle arbeidsgerelateerde zaken ondergebracht in één systeem. Dat is althans de streefdatum voor softwarebedrijf AFAS dat al vier universiteiten en vijftig ziekenhuizen van een vergelijkbaar systeem heeft voorzien.
Volgens Job Wessel, marketingmanager zorg, overheid en onderwijs bij AFAS, omvat het systeem zaken als verlofaanvragen, ziekmeldingen, adreswijzigingen, declaraties, urenregistratie en reiskosten. Of het IKA-systeem er ook in komt, is nu nog niet bekend. Medewerkers hebben toegang tot het systeem via een mobiele app en via een webportal.
Ingrid Halewijn, hoofd human resources (HR) bij de TU Delft, zegt erover: “We zijn in ons onderzoek met de meest geavanceerde technologieën bezig, een modern softwaresysteem voor medewerkers kan dan niet ontbreken.” Wessel: “HR heeft er voordeel bij omdat processen efficiënter en geïntegreerd verlopen, en medewerkers krijgen een directere en eenvoudigere toegang tot hun gegevens.” (JW)

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.