Het zit erop! Een jaar lang, twintig nummers, vele avonturen en woorden verder, zijn we dan toch aangekomen bij de laatste Delta van dit jaar. Ik kon niet geloven dat het er twintig waren, tot ik ze ineens op een rijtje zag staan. Van hamburgers tot Valentijn, geen steen is niet gekeerd!
Mijn dank gaat uit naar Delta voor de mooie kans, en naar alle mensen die hebben geholpen. Uiteraard gaat de grootste dank uit naar jullie, de trouwe lezers.
Als afsluiter van een mooi jaar, hierbij het recept van
mijn favoriete zomerse drankje: de cocktail. Alle
recepten zijn voor twee mensen, want drinken
doe je natuurlijk niet alleen.
Caipirinha
60 ml Cachaca, 4 limoenen, 4 lepels bruine suiker, ijs
Snijd de limoenen in partjes, doe in een glas en strooi de suiker er overheen. Crunch met een stamper het geheel fijn en giet de cachaca er op. Even mengen en wat ijs erbij en gaan!
Mojito
Munt, rietsuiker, limoen, rum, spa
Doe twee lepels suiker in de beker en voeg hier het sapvan ½ limoen en een halve limoen in partjes bij. Crunch het geheel met de stamper. Doe de blaadjes van ongeveer drie takjes munt er bij en crunch weer. Rum en spa naar persoonlijke voorkeur.
Margarita
Limoensap, Tequila, Triple sec, ijs, zout voor de bekerrand
Doe de tequila:limoensap:triple sec in de verhouding 3:2:1 in een beker. Dus voor
45 ml tequila, 30 ml limoensap en 15 ml triple sec. Veel ijs er bij en op de rand van het glas wat zout.
Dat was hem dan! Maar vrees niet, de avonturen van de kokende student zullen volgend jaar hervat worden. Tot die tijd,
Met geslepen messen,
Job Hogewoning
Comments are closed.