Kort

Hoger onderwijs niet eerder open

Een oproep van GroenLinks en de SGP om de lockdown van het hoger onderwijs volgende week al te versoepelen heeft onvoldoende steun gekregen in de Tweede Kamer. Het kabinet maakte maandag 8 maart bekend dat het hoger onderwijs nog drie weken in lockdown blijft. Als de besmettingscijfers het toelaten gaat de deur eind maart wellicht op een kier en kunnen studenten weer een dag in de week naar hun opleiding.

Mentale gezondheid
Kan dat eerder, vroeg GroenLinks-voorman Klaver tijdens een Kamerdebat aan demissionair premier Rutte (VVD). Gelet op de mentale gezondheid van jongeren vindt hij het “riskanter” om hen langer van de campus te weren. En in grote winkels mogen nu toch ook meer mensen naar binnen? Waarom krijgt het hoger onderwijs geen prioriteit?

Hoewel Rutte het hoger onderwijs ook “dolgraag” meer ruimte gunt, vindt hij dit nu nog niet verantwoord. Hij sprak tegen dat je het hoger onderwijs had kunnen openen als je het aantal klanten in winkels hetzelfde had gelaten. De volgens hem zeer beperkte effecten daarvan op het aantal besmettingen kun je niet vergelijken met het openen van het hoger onderwijs. “Dat is echt iets anders.” (HOP, Hein Cuppen)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.