Onderwijs

Hij doet ’t

Twee weken na de officiële ingebruikname heeft de Energy Plant op 1 april voor het eerst water gespoten. De Energy Plant geeft bij voldoende wind zelf water.

Het is een dun straaltje, maar als je goed kijkt boven het kortste steeltje zie je een fonteintje dat schuin omhoog spuit. De Energy Plant, een initiatief van de Energy Club, had aanvankelijk een probleem met een V-snaar die te veel wrijving gaf. Dat probleem is nu verholpen. Voor de leden van de Energy Club symboliseert de hydraulische windmolen een nieuw concept van windenergie, waarbij elektriciteit niet in de molen wordt opgewekt maar door een hydraulische turbine die door een aantal windmolens parallel gevoed kan worden.

Gratis parkeren bij begraafplaats Jaffa op de Mekelweg tegenover de Jaffalaan is verleden tijd. Tussen 9.00 en 17.00 uur kost het eerste uur tegenwoordig 20 cent. Daarna kost parkeren per uur 1,20 euro. Er geldt een maximum parkeertijd van drie uur. Met het invoeren van het parkeerregime wil de gemeente voorkomen dat langparkeerders plaatsen bezet houden die zijn bedoeld voor bezoekers van de begraafplaats. 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.