Campus

Herfst op de Amstel

Olympische roeisters van Proteus toonden hun overmacht tijdens de Novembervieren. Andere Delftse dames continueerden met succes hun jacht op sportieve triomfen op het hockeyveld.


Novembervieren, het woord zegt het al. Roeien in vierpersoonsboten, met stuurman, midden in de winderige en regenachtige herfst. De traditionele najaarswedstrijd afgelopen zondag op de Amsterdamse Amstel bracht niettemin sportieve vreugde bij het damessenioren A-kwartet dat namens het Delfste Proteus de drie toch niet misselijke opponenten van Nereus, Njord en Skøll ver achter zich liet.

Geen wonder, met drie Olympische dames in de boot, van wie Chantal Achterberg en Sytske de Groot op 23 november worden voorgedragen als erelid van hun vereniging. Dan kom je toch in een bijzonder fraai rijtje van internationale roeihelden terecht.


In het N4+- en O4+-veld boekte de Delftse rivaal Laga bescheiden succes met twee tweede plaatsen. Samen met de vierde plek in het SA4+-veld bracht dit de verslaggever op de clubsite tot een uitspraak waaruit gezond zelfinzicht blijkt: ‘Het laat zien dat we op de goede weg zijn, maar Laga is er nog niet!’.

De goede weg, die lijkt wel degelijk te zijn ingeslagen door zowel de hockeydames van Scoop als van Dopie. Eerstgenoemden passeerden zondag de nummer 2, Hoeksche Waard, op de ranglijst door in een rechtstreeks duel in Hoek van Holland met een 1-3 voorsprong van het veld te stappen. Scoop staat na acht speelronden twee punten achter lijstaanvoerder Zevenbergen dat eveneens won.


Of de vierdeklasser volgend jaar de felbegeerde prestigieuze krachtmeting kan aangaan met de mede-studentes van Dopie is de vraag. Niet alleen omdat de gewestelijke derde klasse uit twee parallelle afdelingen bestaat, maar vooral omdat de Virgiliaansen zelf ook druk bezig zijn hun promotiedriften op het veld te botvieren.


Zondag werden goede zaken gedaan door mede-runner up Westland op eigen terrein met 1-3 te kloppen. Door die zege staat Dopie nu alleen op de tweede plaats na zeven overwinningen en één nederlaag, maar nog wel altijd 1 punt achter koploper Forescate. Dat kan aanstaande zondag helemaal goedkomen, want dan staat op het Delftse sportcentrum de onderlinge clash op het programma, met als enige inzet de eerste plaats.


Tips? jimmy.tigges@hetnet.nl

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.