Campus

Heimwee

In de rubriek Heimwee portretteert fotograaf Hans Stakelbeek buitenlandse studenten met een object dat hen herinnert aan hun thuisland.

Flirtcoach Liselotte Opdam van The Flirt Company had afgelopen maandag een dankbaar publiek bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management. Opgeschoten jongens en giebelende meisjes voerden maar wat graag haar flirtopdrachten uit. Zoals gezellig naast iemand zitten die je niet zo goed kent en vertellen wat jou goed afgaat bij het flirten. En uitleggen wat wel en niet werkt bij je eigen sekse.

Welnu heren: een man moet volgens studentes niet over zijn moeder praten. En ook niet over zijn ex. En al helemaal niet te veel over zichzelf. Wat wel mag? Gewoon jagen. De bejaagde moet dan natuurlijk wel flirtable zijn. Want dat is wèl stap een bij flirten. “Flirten begint altijd bij jezelf”, zegt Opdam. “Je moet in de ja-stand staan. In de stemming zijn.”

En ga vooral niet dippen, maar dimmen. Denken in mogelijkheden, niet in problemen. Niet denken: ‘ik krijg toch weer een afwijzing’. “Dan denken anderen: ‘gadverdamme, dat is er zó een’. Als je een minder positieve eerste indruk maakt, heb je weer zeven stappen nodig om dat in te halen. Met subtiele trucs, zoals je stem of je charmante glimlach, waardoor die ander merkt dat je eigenlijk best meevalt.

“Maar als je nou ècht dippend bent, dan heb je het toch nooit leuk?”, vraagt een meisje beteuterd. Soms kan het juist lekker zijn om te dippen, weet Opdam. “Wees je ervan bewust dat er een dip- en een dimstand is. En dat een dimstand meer effect heeft.”

Oké dan: richt je aandacht op je prooi en maak – stap drie – contact. Breek het ijs. Een leuke openingszin? “Als je de eerste drie stappen goed doet, maakt dat niet meer zo uit”, vertelt Opdam. “Sla je die stappen over dan ben je bezig met de dode-hoekbenadering.”

Wat het natuurlijk wel heel goed doet, is een compliment. “En dan liever niet: ‘wat een leuk jasje’, maar: ‘wat een goede kledingsmaak heb jij, dat jasje staat je zo goed’. Zo gaat het meteen over die persoon.”

Tina Amirtha (27) uit de Verenigde Staten hoopt over een half jaartje haar master biomedical engineer te behalen. Vanaf die periode zal ze proberen om een baan te vinden in Nederland, want het bevalt haar hier.


Het boek ‘Food & Wine’ heeft ze in 2006 cadeau gekregen van een goede vriend. Haar kooktalent bestond toentertijd voornamelijk uit pasta met een saus. Het boek heeft haar enorm geïnspireerd en aangezet tot het koken van veel moeilijkere gerechten. Op dit moment kookt ze er ongeveer twee gerechten per week uit. Als er leuke artikelen staan in het gelijknamige tijdschrift, dan heeft ze daarover contact met vrienden in Chicago.



 


 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.