Campus

Heer in het (trein)verkeer

Je ov-jaarkaart kan je de liefde van je leven opleveren. Als je haar ook nog wilt behouden, download je deze twee apps.
Nergens een plek waar zoveel geflirt wordt als in de trein. Het is het bestaansrecht van de contactadvertenties in NS-magazine Rails en je zult versteld staan van hóeveel huwelijken ooit zijn begonnen op het spoor.

In de app Treinverhalen kun je tweets volgen die mensen plaatsen in de trein. Je bent getuige van flirtations, observaties van medepassagiers en wat je verder maar kunt tegen- én kan overkomen komen in de coupé. Het handigste: je kunt er dus ook je eigen tweets plaatsen, om dat ene knappe meisje op de achterste bank mee uit te krijgen.


Maar een echte heer is dat ook in het verkeer, dus áls je haar dan eindelijk op de achterbank hebt, zorg dan dat je niet té beschonken bent. De app I Drink Smart helpt je daar misschien een handje bij, want de gulden regel van niet meer dan twee glaasjes gaat niet altijd op. Als je een hoog lichaamsgewicht hebt, of tussendoor stevig gegeten hebt, valt dat ene biertje vaak minder zwaar dan op de lege maag van een vrouw van 1,65 meter en 56 kilo. Handig dus als je het alcoholpercentage in je bloed kunt berekenen! Maar dacht je hiermee een handige rekentool gevonden te hebben om door de mazen van de wet te kruipen; forget it. De app is nog strenger dan de politie. Volgens de app zou een 22-jarige man van 1,84 meter en 76 kilo een uur en een kwartier na één biertje absoluut niet nog een biertje mogen als hij nog wil rijden. Nutteloos dus, helemaal als je ook nog een beetje een gezellige avond wilt hebben met je treinmeisje.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.