Onderwijs

Gelukje bij chaos rond OV-chipkaart

Soms heb je als student in Delft domweg geluk. Sta je toevallig aan de goede kant, simpelweg omdat je hier studeert en niet in Rotterdam of Amsterdam.

Die blijmoedige conclusie is te trekken uit de noodkreet die studentenvakbond LSVb en Reizigersvereniging Rover slaken over problemen met de OV-chipkaart voor studenten.

De metro in Rotterdam en Amsterdam is al maandenlang niet meer toegankelijk met de traditionele OV-studentenkaart toegankelijk. Maar, constateert de LSVb, tegelijk heeft 18 procent van alle studenten nog geen studentenchipkaart in bezit.

“Het studiejaar is al twee maanden bezig en nog steeds staan vele studenten voor gesloten metropoortjes. Dit is te wijten aan lange wachttijden en administratieve chaos bij de introductie van de studentenchipkaart. De Informatie Beheer Groep (toekenner van de Studiefinanciering), Trans Link Systems (beheerder van de OV-chipkaart) en andere partijen blijken er moeite mee te hebben iedereen tijdig van een goed werkende kaart te voorzien. Inmiddels streven de organisaties er naar om per 1 januari 2010 alle studenten van een chipkaart voorzien te hebben, omdat ze dan de papieren OV-Studentenkaart willen laten verdwijnen”, schrijven Rover en de LSVb in een persbericht.

Rover en de LSVb dringen aan op een snelle oplossing om al het openbaar vervoer voor de studenten die daar recht op hebben toegankelijk te maken. Tegelijk signaleren beide organisaties in een persbericht nog andere ellende rond de invoering van de OV-chipkaart, zoals defecte chipkaarten, niet beschikbare formulieren en kwijtgeraakte pasfoto’s.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.