Onderwijs

Filmladder

Must voor de fans. Eindelijk, na een jaar smachten, het tweede deel van de Tolkien-trilogie. Met het eerste optreden van Gollum, het schizofrene creatuur dat als een drugsverslaafde hongert naar een shotje Ring.

(Apollo)

Behind the sun

Sterk spel en oogstrelend camerawerk in film over bloedwraak en broederliefde in Brazilië. Alleen jammer van de te nadrukkelijke symboliek. (Haags Filmhuis)

De Tweeling

Verfilming van de aangrijpende roman van Tessa de Loo, waarin de Duitse kant van de Tweede Wereldoorlog wordt belicht. Twee zussen groeien gescheiden van elkaar op, de een in Duitsland en de ander in Nederland, en komen elkaar aan het eind van hun leven weer tegen. Kundig gedaan, maar niet erg meeslepend. (Delfia)

Bowling for Columbine

Kritische documentaire van Michael Moore waarin hij laat zien hoe de media, de politiek en het grootkapitaal ons een gevoel van onveiligheid aanpraten. Bekroond met de publieksprijs op het Idfa in Amsterdam. (Haags Filmhuis)

The Pianist

De nieuwste veelgeprezen Polanski. Hartverscheurend relaas over Poolse pianist, die door zijn liefde voor de muziek het vernietigingskamp Treblinka overleeft. (Lantaren/Venster)

Harry Potter and the chamber of secrets

Je kunt er niet omheen, de nieuwste avonturen van Harry Potter op Zweinsteins hogeschool voor Hekserij & Hocus-pocus. Spectaculaire special effects, maar de opbouw is wat traag door de letterlijke navolging van het boek. (Delfia)

Red dragon

Hannibal Lecter, de populairste filmgriezel aller tijden, is terug. Maar was ‘Hannibal’, het vervolg op het ijzingwekkende ‘Silence of the Lambs’, al weinig angstaanjagend, in ‘Red Dragon’ is Lecter ronduit belachelijk. (Delfia)

Die Reise nach Kafiristan

Lyrische roadmovie over het overstijgen van geografische, culturele en persoonlijke grenzen. Twee Zwitserse vrouwen reizen in 1939 met een Ford naar het destijds nog onbekende Afghanistan.(Haags Filmhuis)

Ja zuster nee zuster

Tegen de verwachtingen in behoorde deze film naar het verhaal van Annie M.G. Schmidt niet tot de prijswinnaars op het Nederlands Filmfestival. Toch is de film, met een knipoog naar de tv-serie uit de jaren zestig, zeker de moeite waard. Lekker camp en lekker gek. (Delfia)

Broadway % Black Sea

Documentaire over een merkwaardig vakantieparadijs, die uitblinkt in een subtiele mengeling van ironie en melancholie. Een aantal kleurrijke figuren uit het voormalige Sovjet-rijk komt in de zomer samen op een ongeorganiseerde camping aan de Zwarte Zee.(Lantaren/Venster)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.