Campus

Fermentation Festival: bier brouwen is wetenschap

Verschillende TU-teams brouwden afgelopen maanden een speciaal bier dat zij op vrijdag 19 mei presenteren op het Fermentation Festival op de campus. De gekste theorieën werden losgelaten op de kunst van het bierbrouwen.

Het festival, georganiseerd door studievereniging Life van life, science & technology, vindt plaats op de campus. Iedereen is welkom. Op het podium pitchen 28 teams hun bier, waarna de jury kan proeven. “Fermentatie is een onderdeel van onze studie”, vertelt Lisa Büller van de organisatie. “Bij die cursus wordt ook bier gebrouwen. In het kader van het lustrum van de TU was er ruimte voor een festival en het vorige bestuur bedacht dit bierbrouwfestival.”

Bier met hete pepers

Deelnemende teams kregen begin dit jaar een cursus van de bierbrouwers van de Delftse stadsbrouwerij De Koperen Kat. Daarna konden zij beginnen met brouwen. Daaruit kwamen de gekste smaken: whisky met rokerig hout, frambozen, Madame Jeanette-pepers en zelfs mango met rode peper. Die laatste smaak werd gebrouwen door het team WATka van Jelle Keijzer. “We hebben ons bier woensdag geproefd en dat smaakte goed”, vertelt hij. “Ons team bestaat uit leden van de tapcommissie van studievereniging Life. Wij zijn anderhalve maand geleden begonnen met brouwen. Ik denk dat we een goede kans maken met onze overtuigende smaak en we hebben bovendien een goede spreker.”Een speciaalbier op het festival kost 1,50 euro.

Wat: Fermentation Festival

Wanneer: vrijdag 19 mei 16.00 – 21.00 uur

Waar: Freezone F op de campus

Prijs: 1,50 euro voor een biertje

Partyprognose: 8

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.