Campus

Feestneuzen

Huisfeesten zijn voor mij een begrip uit mijn eerste jaar. Nog wonend op de JVB ging ik elke week wel zo’n feest af. Dit weekend ga ik weer eens naar een huisfeest van twee vrienden, in Huize Kaasgaaf op de Bagijnhof.

Het thema is Kriss Kross, een goed verkleedthema. Ik zet mijn huisgenootje achter de naaimachine en even later hebben we twee identieke ‘kriss kross’ shirtjes. Nog twee verschillende oorbellen in en we zijn klaar om te gaan.
Wanneer we aankomen is het nog rustig. Half elf is dus te vroeg. De do’s en don’ts voor wat betreft huisfeesten zijn kennelijk wat veranderd de laatste jaren. Gelukkig wordt het na een half uurtje al drukker en wij nuttigen intussen wat drankjes, bekijken de aankleding aandachtig en worden beetje bij beetje losser. De woonkamer is geheel in Kriss-Kross-stijl op zijn kop gezet. Van openhaard tot hond, van de muizen achter het fornuis tot de post. Alles hangt boven onze hoofden en wij bidden voor de kwaliteit van secondelijm. In de gang hangen lijsten en twee wegwerpcamera’s. Leuk idee, jammer dat na een uur alle klikjes al op zijn.
Zodra dj Menno de Meester begint te draaien gaat het feest helemaal los. Er komen steeds meer verklede mensen binnen, veel met hun kleren achterstevoren aan. En Zwarte Pieten die op Kriss of Kross lijken. Ook de bewoners zijn natuurlijk volledig in thema. Ook zij hebben hun kleren achterstevoren aan, wat er leuk uitziet maar niet echt comfortabel lijkt voor de mannen.
Het jammere aan verkleden is dat er altijd vervelende mensen zijn die je halve aankleding afpakken. Zo’n persoon ben ik nou ook. En het is mijn lucky night, want er zijn veel leuke gadgets aanwezig. Van grote afropruiken tot ‘Fear and Loathing in Las Vegas’ replicacapjes, van gouden kettingen tot vette zonnebrillen, ik heb het allemaal om, op of aan gehad.
De sfeer zit er goed in. Er zijn geen Spanjaarden die zelf meegebracht bier nuttigen, er is goede muziek en er zijn allemaal gezellige mensen. Op zulke avonden ben ik altijd blij dat er broodjes knakworst, ofwel hotdogs worden verkocht. Ik laat het bier links liggen en grijp naar het eten. Mijn vaste bestelling van drie bier verandert al snel in drie hotdogs.
Wanneer mijn dansmoves te uitbundig worden, trekken mijn huisgenoten me mee naar huis. Wat een hit was deze avond, het begrip ‘huisfeest’ zit weer helemaal in mijn repertoire.

Dit was de laatste Feestneus. Na de herfstvakantie start Delta een nieuwe rubriek.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.